Aanvullend beelddiagnostiek

 

Onze kliniek gaat niet over één nacht ijs. Anders dan anderen maken wij een totaalplaatje van uw fysieke en/of mentale gezondheid. Een klacht staat zelden op zichzelf. Door de diverse experts en onderzoeksmogelijkheden kunnen wij een uitgebreid onderzoek doen. Zo kunnen wij uw klachten grondig onderzoeken en de ware oorzaak achterhalen. Eenvoudig en direct inzicht in je gezondheid kan ook preventief.

Echografie is een techniek met geluidsgolven. Die gebruiken we om foto’s te maken van de binnenkant van uw lichaam. Zo kunnen we de oorzaak van uw klachten in beeld krijgen. De diagnose wordt betrouwbaarder, waardoor we uw behandelplan echt op maat kunnen maken.

Bij röntgenonderzoek maken we foto's van de 'binnenkant' van uw lichaam met behulp van röntgenstraling. Dit kunnen foto's zijn van de longen of botten. De radioloog analyseert de röntgenfoto's, beschrijft eventuele afwijkingen en geeft de bevindingen door aan uw behandelend arts. Soms is daarna nog aanvullend onderzoek nodig, zoals een CT-scan, PET-scan of MRI-scan.

Zowel de MRI als de CT kunnen dwarsdoorsneden maken van het menselijk lichaam. Een groot verschil is dat een CT gebruik maakt van röntgenstraling, terwijl de MRI een sterk magnetisch veld en radiogolven gebruikt.

Een algemeen, specifiek of preventief bloed- en of urine onderzoek kan inzicht geven in uw gezondheid.

Contact

Heeft u specifieke vragen? Loopt u ergens tegenaan? Of wilt u iets anders achterlaten? Laat een bericht achter en wij zullen zo snel mogelijk antwoorden!

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.

Schaafsma

Kliniek voor Diagnostiek en Lijfstijl

Locatie Berg en Bosch
Professor Bronkhorstlaan 10, Gebouw 64
3723 MB Bilthoven

+31 (0)30-7852428 
info@schaafsmakliniek.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
7.30 tot 19.30 uur

Zaterdag
8.00 tot 13.00 uur