Artsen / Specialisten

 

In de kliniek vinden wij het belangrijk dat de oorzaak van uw klacht eerst bekend moet zijn alvorens er een advies voor behandeling en/of leefstijlinterventie gegeven kan worden of laat staan starten. Het is daarom bij ons mogelijk om vaak al op dezelfde dag van intake, gebruik te maken van beelddiagnostiek zoals een MRI, CT-scan, röntgen of echografie. U weet dan op dezelfde dag nog wat er aan de hand is!

In de kliniek werken diverse artsen met ieder zijn of haar specialisme. Dit maakt dat u voor vele klachten, vragen of leefstijl gerelateerde problematiek bij ons terecht kan. Wij geven consulten en/of behandelen met of zonder doorverwijzing.

Leefstijlgeneeskunde is een onderdeel van de geneeskundige behandeling van ziekten. Het gaat om zorg gerelateerde én geïndiceerde preventie gericht op het ondersteunen van de cliënt met bestaande gezondheidsproblemen met als doel genezing (waar mogelijk), het terugdringen van ziektelast of ziekteverschijnselen, het verminderen van complicaties en het afnemen van het gebruik van medicatie.

Het is belangrijk dat de weg naar het optimaliseren van leefstijl - of dit nu curatief of preventief is – medisch begeleid wordt. Hoe intensief de medische begeleiding zal zijn is altijd afhankelijk van de vraag.

Onze leefstijl artsen onderscheiden zich door na het medisch onderzoek te bepalen of de oorzaak van de klacht gerelateerd is aan een slechte leefstijl of niet. Als dit het geval is dan begeleid de leefstijlarts de cliënt in een medisch leefstijltraject wat multidisciplinair door de leefstijlarts is samengesteld. Hierbij kan het zijn dat een andere arts het team komt versterken bijvoorbeeld een orthopeed bij lichamelijke klachten.

Bij een verwijzing van een collega arts of specialist zoals bijvoorbeeld bij reumatologie houd de leefstijl arts het contact met de verwijzer.

Intake 90 minuten € 156,00
Therapie 60 minuten € 104,00

Orthopedie is gericht op aandoeningen aan het ‘bewegingsapparaat’. Dit bestaat uit alle botten, spieren, banden, pezen en gewrichten van het menselijk lichaam. Orthopedie is dus een zeer breed vakgebied en u kunt met allerlei klachten bij de orthopeed terechtkomen. Bijvoorbeeld met een schouder uit de kom, rug- knieklachten, ellenboog of polsklachten of klachten aan uw achillespees. 

De orthopedisch chirurg (kortweg: orthopeed) richt zich op het verminderen van uw pijn en helpt u om weer gemakkelijker te kunnen bewegen. Hierbij werkt de orthopeed in sommige gevallen samen met andere behandelaars, bijvoorbeeld een fysiotherapeut of een reumatoloog.

Een orthopeed behandelt aangeboren aandoeningen en klachten die ontstaan zijn door een ongeval, ziekte, slijtage of overmatig sporten. Om vast te stellen welke aandoening u heeft, bespreekt u uw klachten met de orthopeed en onderzoekt de orthopeed u lichamelijk. Op basis daarvan bepaalt de orthopeed of u een aanvullend onderzoek nodig heeft. Hierbij kan de orthopedisch chirurg verschillende aanvullende onderzoeken gebruiken zoals: een röntgenfoto, echo, MRI of CT-scan. Deze hulpmiddelen helpen de orthopeed om een diagnose te stellen. Hierna bekijkt de orthopeed welke behandeling bij u past.

Een behandeling kan bestaan uit advies, fysiotherapie, medicijnen en/of een operatie. De orthopeed helpt u ook bij lichamelijke klachten wat veroorzaakt wordt door een slechte leefstijl of in stand gehouden wordt door een slechte leefstijl. Zo kan het zelfs zijn dat een eerder geadviseerde operatie niet meer hoeft na orthopedische leefstijlinterventie. De orthopeed bepaalt of u in aanmerking komt voor één van onze leefstijlinterventies. Het kan ook zijn dat u bent doorverwezen door een collega orthopeed voor leefstijlinterventie.

Consult 60 min € 149,50
Vervolg 30 min € 71,50
Administratie / Telefonisch gesprek 10 min € 18,50

De internist houd zich bezig met het voorkomen, diagnosticeren en behandelen van ziekten van uw inwendige organen. In de behandeling van ziekten kan de internist u medicatie voorschrijven of leefstijlveranderingen adviseren en hierin begeleiden. Bij de preventie van ziekten heeft de internist een voorlichtende taak en ook daarbij kunnen op indicatie medicijnen voorgeschreven worden. Onze voorkeur zal altijd eerst uitgaan naar individuele – medisch – leefstijlinterventies.

Voor gezondheidspreventie gericht op de inwendige organen kan de internist een gezondheidscheck doen. Denk hierbij o.a. aan bloed- en urineafname.

Onze internist is aangesloten bij de PON, Partnerschap Overgewicht. Het PON werkt in gezamenlijkheid aan een optimale aanpak van overgewicht en obesitas en adviseert onder andere de overheid over het beleid op het gebied van overgewicht en obesitas in Nederland.

Vergoeding door uw zorgverzekeraar na verwijzing.

De radiotherapeut-oncoloog is een medisch specialist op het gebied van de behandeling van kanker met straling. Kankertherapie bestaat doorgaans uit een combinatie van behandelingen: chirurgie, bestraling – radiotherapie – en medicijnen die doorgaans chemotherapie worden genoemd. De chirurgische verwijdering van kanker, bestraling en chemotherapie vormen nog steeds de ruggengraat van de behandeling van kanker en worden meestal in combinatie toegepast. 

In de kliniek geven wij geen behandelingen die hierboven beschreven staan. De radiotherapeut-oncoloog begeleid u op het gebied van wetenschappelijke evidentie van leefstijl en kanker, dit kan uw huidige behandelingen ondersteunen. Daarnaast kan onze begeleiding ook bestaan uit een na traject en preventie. De begeleiding kan bestaan uit losse aanvullende diensten of een multidisciplinair traject afhankelijk wat uw vraag is.

Consult 60 min € 149,50
Vervolg 30 min € 71,50
Administratie / Telefonisch gesprek 10 min € 18,50

Een pilletje tegen verkoudheid, een pilletje voor meer energie, een pilletje voor neerslachtigheid. We kunnen het bijna zo gek niet bedenken of er is wel een pilletje voor. In Nederland slikken we (te) veel pillen voor klachten veroorzaakt door uw leefstijl zo ook bij mentale problematiek. In de kliniek kunnen we mentale problematiek behandelen door u weer in balans te brengen. Dit doen we door individuele therapieën, behandelingen, trainingen of leefstijlinterventies. Onze voorkeur gaat altijd uit naar geen of vermindering van medicatie. Het traject kan bestaan uit losse consulten, aanvullende diensten of een leefstijltraject waarbij de psychiater het multidisciplinaire team begeleidt.

Consult 60 minuten €195,00

Een sportarts is gespecialiseerd in uw aandoeningen en klachten van uw houdings- en bewegingsapparaat én gespecialiseerd in inspanningsdiagnostiek, ofwel aandoeningen waar verminderde conditie een rol speelt. Denk aan klachten die te maken hebben met beweging, overbelasting, inspanning en conditie. Deze klachten hoeven dus niet sport gerelateerd te zijn. De sportarts geeft ook middels inspanningsonderzoek revalidatieadviezen aan u vanwege bijvoorbeeld een ziekte waarbij u opnieuw conditie moeten opbouwen, of opnieuw moeten leren bewegen. Daarnaast houdt een sportarts zich ook bezig met de behandeling van sportblessures en sportmedische begeleiding van teams en individuele sporters.

Een cardioloog houdt zich bezig met het opsporen, diagnosticeren en behandelen van ziekten aan uw hart. Daarnaast checkt de cardioloog ook de conditie van uw hart- en bloedvaten ter preventie. In de kliniek kunnen wij u begeleiden met cardiologische problematiek na verwijzing maar ook zonder verwijzing. De begeleiding kan bestaan uit hartrevalidatie, leefstijlinterventie en/of preventie.

De reumatoloog is bij uitstek toegerust voor het behandelen van ziekten waarbij uw inwendige organen en het bewegingsapparaat zijn aangedaan. De reumatoloog is als het ware de internist voor aandoeningen van het bewegingsapparaat. De reumatoloog diagnosticeert en begeleidt de klachten horende bij reuma door de juiste leefstijlinterventies aan te bieden binnen de kliniek.

Wilt u meer informatie over uw diagnose of bent u benieuwd naar de behandelopties? Dan is ‘Ask the expert’ iets voor u. Krijg antwoord op al uw persoonlijke vragen van onze specialisten die gespecialiseerd zijn in uw aandoening. Zo kunt u een bijvoorbeeld een deskundige second opinion aanvragen bij onze internist of orthopeed. Laat uw casus opnieuw beoordelen. U ontvangt een gedetailleerd rapport met uw diagnose en aanbeveling voor verdere behandeling.

Ons doel is uw onzekerheid weg te nemen en u alle informatie te geven die u nodig heeft om zo eventuele verdere stappen te kunnen zetten.

Consult “Ask the expert” 60 minuten incl. verslag €375,00

Contact

Heeft u specifieke vragen? Loopt u ergens tegenaan? Of wilt u iets anders achterlaten? Laat een bericht achter en wij zullen zo snel mogelijk antwoorden!

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.

Schaafsma

Kliniek voor Diagnostiek en Lijfstijl

Locatie Berg en Bosch
Professor Bronkhorstlaan 10, Gebouw 64
3723 MB Bilthoven

+31 (0)30-7852428 
info@schaafsmakliniek.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
7.30 tot 19.30 uur

Zaterdag
8.00 tot 13.00 uur