Behandelingen / Therapieën

 

De mogelijkheden aan behandelingen en therapieën voor curatief of preventie in de kliniek is groot. Het kan daarom zijn dat u niet weet welke behandeling of therapie voor u van toepassing kan zijn. U kunt daarom altijd meer informatie vragen over een behandeling of therapie door contact op te nemen met de kliniek of dit te bespreken met de arts of therapeut.

Fysieke gezondheid

 • Fysiotherapie
 • Oefentherapeut Mensendieck
 • Voedingstherapie
 • Leefstijltherapie
 • Ademtherapie
 • Slaaptherapie
 • Massagetherapie

Mentale gezondheid

De term Neuro Linguïstisch Programmeren, tegenwoordig beter bekend als NLP, staat voor hoe wij de wereld om ons heen waarnemen en hoe wij daarop volgens reageren. NLP leren en toepassen, gaat over het ontdekken 'hoe' jij de dingen doet die je doet en hoe je (indien gewenst) deze kunt veranderen. Hoe reageer jij (communicatie en gedrag) op dat wat je waarneemt en hoe zou je dat effectiever of anders kunnen doen? Om effectiever te communiceren en om gedrag te kunnen veranderen moeten we eerst weten hoe communicatie werkt.

We nemen allemaal dezelfde buitenwereld waar via onze zintuigen. Maar waarom reageert toch iedereen anders op de buitenwereld? Via een intern proces worden deze zintuiglijke waarnemingen omgezet in communicatie en gedrag. Dit proces van waarneming tot gedrag wordt weergegeven in het NLP communicatiemodel.

Op basis van onze waarneming en de filtering van de informatie, vormen we dagelijks vanuit terugkerende gedachtepatronen ons gedrag. Onze gedachtepatronen zijn opgebouwd uit beelden, geluiden, gevoelens, interne dialoog, geur en smaak. We filteren alle informatie die we ontvangen door onbewust dingen weg te laten, te vervormen en te generaliseren. Onze gedachten en stemming sturen ons gedrag, of dit nu wel of niet op feitelijke waarneming berust of vanuit onze terugkerende patronen.

Als je NLP toepast, word je je bewust van je waarnemingen, gedachtepatronen en gedrag, zodat je waar nodig blijvende veranderingen in je communicatie en gedrag kunt maken en tot betere resultaten kunt komen.

Intake 90 minuten €92,00
Therapie 60 minuten €80,00

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident. EMDR is een volwaardige en effectieve therapeutische methode.

Wat gebeurt er met je na een schokkende, pijnlijke of beangstigende gebeurtenis? Je kunt de gebeurtenis verwerken of je kunt vastlopen in deze verwerking.

Vastlopen in de verwerking zorgt ervoor dat je je anders voelt, gedraagt, je anders denkt en reageert op je omgeving. Vaak merk je dat je je niet goed voelt of je omgeving geeft dit aan. Je realiseert je wellicht niet dat de veranderingen bij jezelf te maken hebben met de onverwerkte schokkende gebeurtenis. Het kan zijn dat de schokkende gebeurtenis ervoor zorgt dat je er steeds angstige beelden of gedachten over hebt, waardoor je last hebt van verschillende klachten. EMDR is dan een eerste-keus behandeling om je van deze klachten af te helpen.

Intake 60 minuten €150,00
Therapie 40 minuten €110,00

Mindfulness is een training in aandacht. Je leert met mindfulness in contact te komen met het hier en nu. Je observeert als het ware je eigen denkprocessen en gevoelens.

Hierdoor krijg je meer afstand van je gedachten en word je minder meegesleurd door alle gedachten die op een dag langskomen. Je krijgt meer innerlijke rust en komt minder in het drama van je gedachten en gevoelens. Je leert dus beter te voelen en wordt opmerkzaam voor wat er in jou speelt.

Met een mindfulness training oefen je hoe je in het hier en nu kunt zijn. Je traint als het ware je bewustzijn. Je wordt je bewust van je "zijn". Wat je voelt, ervaart, ziet.

Door te trainen in aandacht en mindful te leven, train je je hersenen. Je ziet meer mogelijkheden. Je voelt daardoor meer ruimte om je eigen keuzes te maken. En als je beter voelt wat je voelt, kun je ook veel beter voor jezelf zorgen.

Deelnemers: 5 - 10
*Prijs: €560,-pp.
Inhoud: 8 trainingen 2,5 uur (20 uur) + 5 uur stiltedag + werkmap
Individueel ook mogelijk
*Gedeelte kan vergoed worden uit de aanvullende verzekering.

In deze therapie van wordt de cliënt zich bewust van hoe stress zich bij hem of haar uit, wat het veroorzaakt en wat hij of zij er aan kan doen. De therapie is gericht op het vergroten van de veerkracht van de cliënt. Zo gaan we aan de slag met het ontdekken van de eigen reacties, kernkwaliteiten, energiegevers- en energienemers, cirkel van betrokkenheid en invloed, ondermijnende gedachten, zelfcompassie, uitten van emoties en assertiviteit.

Deelnemers: 5 - 10
Prijs: €730,-pp.
Inhoud: 10 trainingen 2,5 uur
Individueel ook mogelijk

Je hart en hersenen communiceren continue met elkaar, dit noemen we ook wel het hartbrein systeem. Onbewust hebben ze een grote invloed op elkaar. Denk bijvoorbeeld aan een schrikreactie: als je schrikt wordt dit in je hersenen geregistreerd en gaat je hart vervolgens sneller kloppen. Het hart past zich dus aan op basis van de signalen uit je hersenen. Dit kan ook andersom. Je hart stuurt dan signalen naar je hersenen. De communicatie tussen hersenen en hart verloopt in beide richtingen. Door hartcoherentietraining kun je de communicatie tussen het hart en de hersenen beïnvloeden.

Bij gezonde personen verschilt de tijd tussen twee hartslagen voortdurend. We noemen die variatie: heart rate variability of hartslag variabiliteit (HRV). Deze variatie in je hartslag toont aan dat je hart zich goed aanpast aan de omstandigheden die er zijn. Wetenschappers en artsen beschouwen deze hartslag variabiliteit vaak ook als een belangrijke gezondheidsenfitheidsindicator.

Hoe het patroon van onze hartslag variabiliteit eruit ziet, geeft de mate van coherentie weer. Als we ontspannen zijn en rustig in en uitademen, is er een hoge hartcoherentie. Wanneer we gestrest zijn, gejaagd of een ons onprettig voelen zal de hartcoherentie laag zijn. Tijdens hartcoherentie training leer je adem te halen op een eigen optimale snelheid. Hierdoor krijg je meer controle over je hartslag en ademhaling. Je leert vervolgens wat het effect van je ademhaling is op de variatie in je hartslag.

3 sessies van 30 minuten €239,00

Stress is een onderdeel van het leven. De ene keer zal stress langer aanwezig zijn in je leven dan op een ander moment. Stress kunnen we niet altijd omzeilen en dat hoeft ook niet maar we kunnen wel leren omgaan met stress.

Deelnemers: 5 - 10
Prijs: € 105 p.p.
Inhoud: workshop dagdeel

Persoonlijke ontwikkeling

Je krijgt inzicht in jouw talent en drijfveren. Het meeste energie krijg je van de zaken waar je talent voor hebt. Weet je wat jouw drijfveren en talenten zijn? In hoeverre past jouw werk bij jouw drijfveren en talenten? Mensen die zich kunnen ontwikkelen vanuit hun talenten, vinden hun werk leuker en raken meer betrokken en bevlogen. Als dat wat je doet past bij waar je drijfveren en talenten liggen, geeft dit jou meer energie.

De TMA Talentenanalyse brengt 22 drijfveren, 53 competenties en 44 talenten in kaart. De Talentenanalyse is positief, niet veroordelend en biedt alle inzicht in talenten en beste carrièremogelijkheden.

TMA Analyse

 • Inzicht in jouw talenten
 • Persoonlijk TMA rapport
 • Uitgebreide bespreking van jouw rapportage van 1,5 uur
 • Prijs: € 599

Of

TMA Analyse en Loopbaanadvies

 • Inzicht in jouw talenten
 • Persoonlijk TMA rapport
 • Uitgebreide bespreking van jouw rapportage van 1,5 uur
 • 2 loopbaanadviesgesprekken van 1,5 uur waarin we de TMA gericht verder uitdiepen met jouw loopbaanvraagstuk.
 • Prijs: € 899

DISC is een persoonlijkheidsanalyse die je meer inzicht geeft in je eigen gedrag. Het helpt je om jezelf en anderen beter te begrijpen. Waarom hebben sommige mensen bijvoorbeeld weerstand tegen veranderingen terwijl anderen het juist opzoeken? Waarom nemen bepaalde mensen makkelijk de leiding en volgen anderen liever? Of waarom zijn sommige mensen zo flexibel en hangen anderen aan procedures? Je leert hoe je jouw gedrag het beste in kunt zetten en hoe je in elke situatie effectiever kunt zijn. Samenwerkingen verlopen soepeler, communicatie verbetert, je stoort je minder aan anderen. Je verliest minder energie op zaken die je toch niet kunt veranderen.

 • Inzicht in jouw persoonlijkheidsprofiel
 • Persoonlijke DISC rapportage
 • Uitgebreide bespreking van jouw rapportage van 1,5 uur
 • Prijs: € 239

Boekentips

De Schaafsma Kliniek vindt het belangrijk dat kennis die betrekking heeft op uw gezondheid gedeeld moet worden. Op het moment dat u de kennis heeft over de oorzaak van uw problematiek dan weet u ook wat u kan verwachten en wat u er eventueel zelf aan kunt doen. Omdat er veel onjuiste informatie te vinden is op het internet hebben wij besloten om de juiste en interessante boeken te verzamelen waar u echt iets aan heeft op het gebied van gezondheid! Als u een ander informatief boek over gezondheid weet dat interessant kan zijn voor andere mensen dan kunt u ons een bericht sturen. Wij zullen dan kijken of dit boek ook op de website kan komen te staan.

Contact

Heeft u specifieke vragen? Loopt u ergens tegenaan? Of wilt u iets anders achterlaten? Laat een bericht achter en wij zullen zo snel mogelijk antwoorden!

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.

Schaafsma

Kliniek voor Diagnostiek en Lijfstijl

Locatie Berg en Bosch
Professor Bronkhorstlaan 10, Gebouw 64
3723 MB Bilthoven

+31 (0)30-7852428 
info@schaafsmakliniek.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
7.30 tot 19.30 uur

Zaterdag
8.00 tot 13.00 uur