Body & Mind

Lichaam en geest in perfecte harmonie 

Doelen

Schaafsma Kliniek (4)

We identificeren interne en externe factoren die stress veroorzaken in uw dagelijks leven. Vervolgens pakken we uw verschillende symptomen aan: frustratie, controleverlies, moeite met ontspannen, verdriet, persoonlijke ontwikkeling, pessimisme enzovoort. 

Stress management
Schaafsma Kliniek (5)

Aandacht bewust richten op het heden, zonder te blijven hangen in het verleden of zorgen te maken over de toekomst. 

Mindfulness
Schaafsma Kliniek (6)

Langdurige spanning kan leiden tot gespannen en pijnlijke spieren. Ontspanningstechnieken zoals stretching, massages en ademhalingsoefeningen kunnen helpen om deze spanning te verminderen en spieren te ontspannen. 

Lichamelijke ontspanning
Schaafsma Kliniek (7)

Een ontregelende ademhaling heeft een grote impact op onze algehele gezondheid. 

Ademen
Schaafsma Kliniek (8)

Mentale veerkracht gaat vaak gepaard met een positieve mindset. Het ontwikkelen van een optimistische kijk op het leven, waarbij de nadruk gelegd wordt op de mogelijkheden en oplossingen in plaats van op problemen. 

Mentale veerkracht vergroten
Schaafsma Kliniek (9)

Slaap speelt een essentiële rol in onze algehele gezondheid en welzijn. 

Het bevorderen van de slaapgezondheid

Onze diensten zijn aan te raden

Mensen met stress gerelateerde klachten 

Mensen die in korte tijd een aanzienlijke verbetering van hun mentale gezondheid nodig hebben 

Mensen die hun concentratie en focus willen verbeteren 

Mensen die niet goed slapen 

Mensen met ontregelende ademhaling 

Mensen die willen leren ontspannen 

Mensen die de kwaliteit van hun relaties willen verbeteren 

Methode

We streven ernaar om uw emotionele toestand te versterken, met als doel evenwicht te bereiken en volop van het leven te genieten, en dit realiseren we door diverse methoden te verkennen en te ontdekken welke het meest effectief zijn voor u. 

Bij de intake wordt uitvoerig besproken welke benadering het meest geschikt is om uw mentale welzijn te versterken. 

Yoga Therapie 

Schaafsma Kliniek (10)

Yogatherapie heeft talloze medische voordelen en wordt steeds meer erkend als een aanvullende benadering van de gezondheidszorg. 

Enkele van de belangrijkste medische voordelen van yogatherapie: 

Yoga kan helpen bij het verminderen van chronische pijn, zoals lage rugpijn, artritis en fibromyalgie. Door middel van specifieke houdingen, ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen kan yogatherapie de pijn verminderen en de algehele pijnbeleving verbeteren. 

Yoga en ademhalingstechnieken kunnen stress verminderen en het emotionele welzijn verbeteren. Dit kan bijdragen aan het verminderen van angst, depressie en burn-out.

Yogatherapie omvat een reeks houdingen en bewegingen die de flexibiliteit en mobiliteit van gewrichten en spieren kunnen vergroten. Dit is vooral gunstig voor mensen met gewrichtsproblemen zoals artrose.

Yoga houdingen kunnen helpen bij het opbouwen van spierkracht en het verbeteren van het evenwicht. Dit kan met name gunstig zijn voor oudere volwassenen om valpartijen te voorkomen.

Yogatherapie legt veel nadruk op ademhalingsoefeningen die de longcapaciteit kunnen vergroten en de ademhalingsspieren kunnen versterken. Dit kan voordelen bieden voor mensen met aandoeningen zoals astma.

Bepaalde yogahoudingen, gecombineerd met ademhalingsoefeningen, kunnen de hartgezondheid ondersteunen door de bloedsomloop te verbeteren, de bloeddruk te reguleren en stress te verminderen.

Yoga en ontspanningstechnieken kunnen de slaapkwaliteit verbeteren door het verminderen van slapeloosheid en het bevorderen van ontspanning voor het slapengaan. 

Yogatherapie kan een positieve invloed hebben op mensen die kankerbehandeling ondergaan door het verminderen van angst, vermoeidheid en pijn, en door het bevorderen van een gevoel van welzijn.

Regelmatige beoefening van yoga en meditatie kan het immuunsysteem versterken en de algehele gezondheid ondersteunen.

Yogatherapie heeft aangetoond gunstig te zijn voor het herstel van mensen die langdurige klachten ervaren na een COVID-19-besmetting, zoals ademhalingsproblemen, vermoeidheid en mentale stress.

Slaaptherapie 

Slaaptherapie is een behandelingsbenadering die gericht is op het verbeteren van slaapproblemen en het bevorderen van een gezond slaappatroon. Het omvat verschillende technieken en strategieën die zijn ontworpen om de slaapkwaliteit en -duur te optimaliseren.
Schaafsma Kliniek (9)

Ademtherapie 

Schaafsma Kliniek (7)
Ademtherapie is een benadering waarbij specifieke ademhalingstechnieken worden gebruikt om fysieke en mentale gezondheid te verbeteren.

Mindfulness 

Een mindfulness cursus is een gestructureerd programma dat individuen leert om bewust aandacht te schenken aan het huidige moment zonder oordeel. De cursus richt zich op het cultiveren van mindfulness, wat kan leiden tot een betere emotionele regulatie, verminderde angst en een verbeterde algehele mentale welzijn. Het doel is om u te helpen een meer gebalanceerd en aanwezig leven te leiden.
Schaafsma Kliniek (27)

Leefstijltherapie

Ontwerp zonder titel - 2023-04-19T121609.779
Leefstijltherapie begeleidt en ondersteunt u bij het maken van positieve veranderingen in uw dagelijkse gewoonten en gedrag om u algehele gezondheid en welzijn te verbeteren. Als u liever begeleid wilt worden door onze psycholoog is dit mogelijk na verwijzing van uw huisarts.

Contact

Heeft u specifieke vragen? Loopt u ergens tegenaan? Of wilt u iets anders achterlaten? Laat een bericht achter en wij zullen zo snel mogelijk antwoorden!

Ontwerp zonder titel - 2023-08-30T151641.643
Invalid Email
Invalid Number

Lees hier hoe we omgaan met uw persoonsgegevens.     

Please check the captcha to verify you are not a robot.

Schaafsma

Kliniek voor Diagnostiek en Lijfstijl

Locatie Berg en Bosch
Professor Bronkhorstlaan 10, Gebouw 64
3723 MB Bilthoven

+31 (0)30-7852428 
info@schaafsmakliniek.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
7.30 tot 19.30 uur

Zaterdag
8.00 tot 13.00 uur