Fysieke gezondheid

 

Uw gezondheid is wat voor ons telt. Of het nu gaat om het behandelen van klachten of het voorkomen hiervan: samen gaan we voor het beste resultaat.

Pijn aan het lichaam kan uw dagelijks functioneren flink belemmeren. Een fysiotherapeut doet een uitgebreide intake en onderzoek en stelt de diagnose. Pas als de diagnose duidelijk is, bespreken we ons behandelingsadvies met u. 

Schaafsma Kliniek voor Diagnostiek & Lijfstijl biedt persoonlijke trainingen en groepstrainingen. Deze worden gegeven door onze medical trainers en fysiotherapeuten. Samen met u en uw trainer stellen we een doel op en bepalen we de inhoud van de training. De trainingen kunnen in overleg op onze of een door u gewenste locatie gegeven worden.

Ask the expert
Wilt u meer informatie over uw diagnose of bent u benieuwd naar de behandelopties? Dan is ‘Ask the expert’ iets voor u. Krijg antwoord op al uw persoonlijke vragen van onze specialisten die gespecialiseerd is in uw aandoening.

Zo kunt u een bijvoorbeeld een deskundige second opinion aanvragen bij onze  fysiotherapeut. Laat uw casus opnieuw beoordelen. U ontvangt een gedetailleerd rapport met uw diagnose en aanbeveling voor verdere behandeling. Van hoofd- tot aan enkelpijn, wij kunnen van iedere klacht tot een onderbouwde diagnose komen. Ons doel is uw onzekerheid weg te nemen en u alle informatie te geven die u nodig heeft om zo eventuele verdere stappen te moeten zetten.

Vraag het aan de expert

Waar zitten de klachten?

  Nutritie

  Ik ga akkoord met de privacyverklaring

  Wat ons uniek maakt

  Onze kliniek gaat niet over één nacht ijs. Anders dan anderen maken wij een totaalplaatje van uw gezondheid. Een klacht staat zelden op zichzelf. Door de diverse experts en onderzoek mogelijkheden kunnen wij een uitgebreid onderzoek doen. Zo kunnen wij uw klachten grondig onderzoeken en de ware oorzaak achterhalen.

  echo-lijfstijl

  Echografie

  Krijg duidelijkheid over uw klachten met echografie.

  Echografie

  Echografie is een techniek met geluidsgolven. Die gebruiken we om foto’s te maken van de binnenkant van uw lichaam. Zo kunnen we de oorzaak van uw klachten in beeld krijgen. De diagnose wordt betrouwbaarder, waardoor we uw behandelplan echt op maat kunnen maken. 

  revalidatie

  Revalidatie

  Wij hanteren een persoonlijke aanpak. Het beste voor u herstel.

  Revalidatie

  Wat wij belangrijk vinden in uw revalidatie is dat u persoonlijk begeleid wordt. De begeleiding is in de kliniek maar ook op de momenten dat u niet in de kliniek bent.

  mri-scan

  MRI / Bloedonderzoek

  Verder onderzoek met MRI of bloedonderzoek wel haalbaar.

  MRI / Bloedonderzoek

  Een onderzoek van uw bloed kan nodig zijn voor het stellen van de goede diagnose of voortgang van uw behandeling.

  Met een MRI worden er beelden van uw lichaam gemaakt door een magnetisch veld. Door onze samenwerking met ACIBADEM is verdere beelddiagnostiek zoals een MRI mogelijk.

  second-opinion

  Ask the expert

  Vraag onze experts

  Ask the expert

  Laat uw casus beoordelen. U ontvangt een gedetailleerd rapport met bevestiging van uw diagnose en aanbeveling voor verdere behandeling. Ons doel is uw onzekerheid weg te nemen en u te voorzien van alle informatie die u nodig heeft om weloverwogen beslissingen te maken.

  Trainingen

  Als u graag weer fysiek fit wilt worden dan bieden wij diverse trainingen aan. Wij bieden verschillende vormen van beweging en training aan zoals personal- en groepstraining, diverse vormen van yoga, sportwandelen en het officiële Vrouwenhart Gezondheidsgroep. Workshops, lezingen en cursussen op het gebied van fysiek, mentaal en nutritie worden ook aangeboden.

  leefstijlcoaching
  boxen

  Wij werken samen met

  logo-orthopark

  Orthoparc

  Orthoparc specialiseert zich in de knie- en heupprotheses. Cliënten kunnen dezelfde dag weer naar huis, er zijn geen wachtlijsten en de kosten worden volledig vergoed. Wij zorgen dat op de dag van uw thuiskomst onze gespecialiseerde fysiotherapeut bij u aanwezig is. Schaafsma Kliniek en de specialisten van Orthoparc weten hoe belangrijk het is om belasting en belastbaarheid in balans te houden zodat u pijnloos, snel en goed revalideert. Daardoor duurt revalidatie onder onze begeleiding maximaal 3 maanden. Orthoparc is gevestigd in Bosch en Duin en Rozendaal.

  janneke-wittekoek

  Dr. Janneke Wittekoek

  Cardioloog dr. Janneke Wittekoek is bekend van het boek ‘Het vrouwenhart’.  Zij vindt leefstijlverandering belangrijk in de behandeling van hartklachten. Daarom verwijst zij haar cliënten door naar onze kliniek. De Schaafsma Kliniek heeft haar expertise mogen delen in het tweede boek van dr. Wittekoek ‘Het Vrouwenhart werboek’.

  Stress veroorzaakt hartkloppingen, druk op de borst en algehele moeheid. Door een persoonlijk behandelplan laten wij deze klachten verdwijnen. De kliniek behandelt stress gerelateerde klachten zonder psychologen, psychiater of een maatschappelijk werker. Hierin zijn wij pioniers.

  ACIBADEM

  ACIBADEM International Medical Center

  ACIBADEM International Medical Center is een vestiging van de Acibadem Healthcare Group, welke onderdeel uitmaakt van IHH Healthcare Berhad (www.ihhhealthcare.com); de op één na grootste beursgenoteerde gezondheidszorg keten in de wereld. Acibadem Healthcare Group is actief in 5 landen met 21 ziekenhuizen en 14 medische centra. Hiermee brengt het concern 25 jaar ervaring, de nieuwste technologie en een uitgebreid internationaal netwerk naar Nederland.

  Schaafsma

  Kliniek voor Diagnostiek en Lijfstijl

  Locatie Berg en Bosch
  Professor Bronkhorstlaan 10, Gebouw 64
  3723 MB Bilthoven

  +31 (0)30-7852428 
  info@schaafsmakliniek.nl

  Openingstijden

  Maandag t/m vrijdag
  7.30 tot 19.30 uur

  Zaterdag
  8.00 tot 13.00 uur