Kalender 2021/2022

1 t/m 31 december 2021
Gezond & Fit door de feestdagen; Buikspier challenge

Afvallen tijdens de feestdagen hoeft niet persé maar niet aankomen zou toch handig zijn. Doe daarom mee met de buikspier challenge en zorg dat je buik niet groeit in deze feestmaand!

Wat ga je doen?
Elke maandag tot en met vrijdag start jij met jouw dag door online mee te doen met de buikspier challenge. Deze challenge ziet er elke week weer anders uit, totaal heb je dus 4 verschillende weekchallenges en zaterdag en zondag ben je vrij. Als je een inhaalslag moet maken dan kun je ook in het weekend de challenge uitvoeren.

Waaruit bestaat de challenge?
De challenge bestaat niet alleen uit oefeningen voor je kracht- en uithoudingsvermogen voor de buik maar voor het gehele lichaam. Ook zal er aandacht gegeven worden aan jouw mentale gezondheid en flexibiliteit omdat de feestmaand voor velen een hectische maand is. Als jij je dag al goed start dan zul je bewustere keuzes maken door de dag heen. Een goed begin is immers het halve werk!

Voor wie is de buikspierchallenge?
De challenge is voor iedereen die het tijdens de feestmaand niet wilt aankomen. Jong, oud, man, vrouw, non-binair, alleen of samen, iedereen kan meedoen. De challenge kun je thuis uitvoeren via je telefoon, televisie of computerscherm.

Meld je aan:
Wil jij niet aankomen tijdens de feestdagen? Doe dan mee voor € 15,- aan de buikspier challenge. Wie weet win jij wel een ontspanningsmassage van 75 minuten t.w.v. € 99,- voor het ont-stressen van de feestdagen!

1 januari t/m 15 januari 2022
10% korting bij aankoop op alle 10-rittenkaarten


2 januari t/m 31 maart 2022
Nieuw jaar, nieuwe jou!
Start met het verbeteren van jouw gezondheid waardoor je weer fit het voorjaar ingaat. Leer wat gezond eten is voor jou en kom weer strakker in je vel te zitten - met óf zonder medisch problematiek – onder begeleiding van jouw eigen voedingstherapeut én een personal trainer. Het unieke traject – Nieuw jaar, nieuwe jou! - wat elk jaar weer mensen helpt om het nieuwe jaar gezond te beginnen, heeft al vele mensen een gezond begin van het jaar gegeven. Het volgen van het traject beloofd jou efficiëntie én effectiviteit!

Kosten € 1169,-

 • 12x 60 minuten Personal Training
 • 3x 60 minuten Voedingstherapie
 • Kookboek van Nora French

10 januari 2022
Start Dance2Bfit
Dansend aan je conditie werken en tegelijkertijd ondersteund worden in je voeding én leefstijl dat is Dance2Bfit. Speciaal ontwikkeld voor volwassenen - 30+ - die liever dansend fit worden in plaats van staan te zweten in een sportschool of buitend rennend aan hun conditie werken. Twijfel of je mee kan doen in verband met een blessure? Geen probleem de fysiotherapeut checkt jouw belastbaarheid en geeft je advies.

Dance2Bfit:

 • Start maandag 10 januari 2022, vanaf dan in overleg instromen elk moment mogelijk
 • Danslessen op maandag én woensdag 19.00 - 20.00 uur Nachtegaallaan 38, Maartensdijk
 • 1x per 5 weken voedings- en leefstijl begeleiding door Nora French in de Schaafsma Kliniek
 • 10 weken traject met als optie om door te blijven dansen zonder verdere leefstijl begeleiding, je betaald dan alleen de danslessen.

Kosten € 345,-

 • 20 danslessen 60 minuten
 • 2x 60 minuten persoonlijke voedingstherapie door Nora French incl. kookboek van Nora

26 januari t/m 28 januari 2022
3- Daagse Luxe Winter Retraite in Otterlo
Op adem komen tussen de bomen! Onthaasten is bewust kiezen voor ontspanning, ook wel slow living genoemd. Stress is niet erg, maar de balans verliezen tussen haasten en onthaasten kan een negatief effect hebben op je mentale en lichamelijke gezondheid. Tot rust komen lukt beter als je een nacht of een weekend weg bent. Om te onthaasten midden in de winter organiseert de Schaafsma Kliniek daarom een Winterdip Retraite in Otterlo!

Hotel
In het hart van de Veluwe, half verscholen tussen de bomen en omringd door een van de mooiste natuurgebieden van Nederland, staat de Wever Lodge. Een kleinschalig hotel met 14 gastenkamers en een bistro. Hier is de liefde voor natuur, ambacht en kwaliteit in alles voelbaar. In het interieur en de kamers waar kleuren en materialen uit de natuur de sfeer bepalen. Of in het pure van de gerechten die de chef met lokale ingrediënten dagelijks in de bistro bereidt.

Wat ga je doen?
Uiteraard lekker ontspannen met een boek bij het haardvuur maar je volgt ook activiteiten waarbij de natuur, creativiteit, eten en gezelligheid een belangrijke rol spelen.

 • Workshop Happy Food door Nora French
 • Yoga in de Schaapskooi
 • Workshop slaap en de winterdip
 • Wildplukken, op zoek naar winterse eetbare kruiden en planten
 • Journaling, schrijfworkshop door redacteur Shirah Ipenburg van gezondNU
 • Natuurwandeling
 • Leren schetsen
 • Winterbarbecue, vuurkorven, berenvellen en livemuziek

Prijs € 979,-

Inclusief:

 • 2x Overnachting op basis van een 1 persoonskamer
 • 2x Uitgebreid ontbijt
 • 3x Lunch
 • 2x Avondeten incl. de winterbarbecue
 • Alle beschreven activiteiten
 • Goodiebag

Exclusief:

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Reiskosten

Boek jouw Winterdip Retraite in Otterlo vóór 21 december 2021!

12 februari 2022
Mindfulness introductie

09.00 - 10.30 uur of 13.00 -14.30 uur

Dé mogelijkheid om te ervaren of Mindfulness iets voor jou is. Ervaar Mindfulness, maak kennis met technieken die centraal staan in Mindfulness training en krijg antwoord op al je vragen. Deze Mindfulness workshop van 1,5 uur is interessant als je wilt investeren in de kwaliteit en gezondheid van jouw mentale en fysieke leven.

Kosten € 39,-


15 februari 2022
start 8- weeks Mindfulness Training

De kliniek bied Mindfulness trainingen aan die bewezen effectief zijn bij stress en een reeks aan stress-gerelateerde klachten. In acht weken krijg je inzicht in de manier waarop je met jezelf omgaat. Je leert afstand te nemen van je gedachten, emoties te beheersen en te luisteren naar je lichaam.

Mindfulness kan zorgen voor een toename van werkgeluk en een afname van ziekteverzuim. Daarom investeren werkgevers graag in jouw Mindfulness training. Elke werkgever heeft een

opleidingsbudget voor zijn/haar werknemer, vraag daarom aan jouw werkgever naar de mogelijkheden. Zorgverzekeraars vergoeden vaak een groot deel van de kosten voor Mindfulness Training zonder het betalen van je eigen risico. Kijk naar jouw aanvullende polis en weet welk bedrag er voor jou vergoed wordt.

Kosten € 560,-

 • 8 trainingen 2,5 uur (20 uur)
 • 5 uur stilte dag
 • Werkmap
 • Individueel ook mogelijk, vraag naar de mogelijkheden

24 februari 2022 van 19.00 tot 21.30 uur
Kookworkshop “Healthy Soul Food” door Nora French

Tijdens de donkere dagen grijpen we sneller naar iets lekkers terwijl we meer op de bank vertoeven dan buiten in beweging zijn. Eén van de valkuilen waardoor we ongemerkt een wintervacht creëren. Leer tijdens deze 2,5 uur workshop hoe je gezonde snacks maakt van ingrediënten die waarschijnlijk al bij jou in de keukenkastjes en koelkast liggen. Makkelijk en gezond snacken kan echt wel!

De workshop wordt gegeven in Bilthoven door voedings- en vitaminetherapeut en auteur van 3 kookboeken, Nora French!

Kosten € 59,- excl. drankjes

 

12 maart 2022
Mountainbiken

Altijd al eens willen proberen te mountainbiken of wil je eens lekker crossen door de bossen? Dat kan op zaterdag 12 maart in Lage Vuursche. Kennismaken met mountainbiken start om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur, heb je al meer ervaring en wil je in groepsverband crossen door de bossen dan kun je opgeven in de groep die start van 13.00 tot 15.30 uur.

Beide groepen worden begeleid door onze medical- en personal trainers. Deelname is wel voor eigen risico. De kosten zijn afhankelijk of je zelf wel of geen mountainbike hebt en hoeveel deelnemers meedoen. Heb je interesse stuur dan een mailtje naar contact@schaafsmakliniek.nl.


12 mei t/m 15 mei en 22 september t/m 25 september 2022
Vrouwenhartweekend in Spanje

Vrouwenhart
Hart- en vaatziekten zijn wereldwijd doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. Zeker na de overgang moeten vrouwen alert zijn op de risicofactoren voor hart- en vaatziekten zoals hoge bloeddruk en hoog cholesterol. Dit is precies de reden waarom wij het enige én echte Vrouwenhartweekend organiseren in Spanje. Als vrouw moet je zoveel ballen hoog houden waardoor stress en overgewicht op de loer liggen. Dit kan een verhoogd risico geven op jouw hartgezondheid. Dit weekend is speciaal voor jou én je hart!

Zet jezelf op nummer 1
Soms kom je op een plek waar alle puzzelstukjes precies op de juiste plaats vallen. Gun jij jezelf een weekend waarin je jezelf weer op nummer 1 zet dan is dit weekend in El Perello in Spanje echt iets voor jou! Het enige echte ‘Vrouwenhart’ weekend. Ontspannen bezig zijn met je gezondheid van o.a. je hart en dit op een prachtige locatie op één van de heuvels in Catalunya. Met beeldschoon uitzicht op de zee en olijfbomen en adembenemend door de stilte. In dit weekend onthaast je en geniet je van de natuur en haar schoonheid. Slaap in één van de ruimere en luxe tipi tenten of in de oude en modern gerenoveerde finca uit

Activiteiten
Tijdens het weekend geniet jij van de rust en kun je bezig zijn met diverse activiteiten die worden aangeboden. Niks moet en alles mag!

Tijdens dit weekend gaat er een leefstijltherapeut en trainer mee waardoor je ook één op één gesprekken voert om te kijken waar jij jouw fysieke en/of mentale gezondheid kan optimaliseren. Het weekend bied jouw ook gezonde maaltijden variërend van ontbijt tot aan avondeten en gezonde snacks tussendoor aan. Alles wordt voor jou geregeld terwijl jij lekker met een boek aan het privé zwembad ligt.

Prijs vanaf € 899,-*

 

*Prijs is op basis van:

 • 3 Nachten in een gedeelde - 2 á 3 - personen ruime tipi tent;
 • 3x Ontbijt, 4x lunch, 3x diner, gezonde tussendoor snacks en drankjes;
 • Persoonlijke leefstijltherapie sessie 90 minuten;
 • Persoonlijke training 60 minuten;
 • Yoga groepsles 60 minuten;
 • Hike in groepsverband;
 • Vervoer van en naar het vliegveld, markt en strand.
 • Toeslag € 50,- per persoon voor een gedeelde 2- persoonskamer met aparte eenpersoonsbedden in de oude gerenoveerde en stijlvolle Finca.
 • Toeslag € 75,- voor een gedeelde 2 persoonskamer in een tweepersoonsbed in de oude gerenoveerde en stijlvolle Finca.
 • Toeslag € 100,- voor een eenpersoonskamer in de oude gerenoveerde en stijlvolle Finca.

Exclusief:

 • Vlucht
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Overige reiskosten
 • Massages

Boek jouw Vrouwenhart Weekend in mei vóór 11 april 2022 en voor september vóór 29 augustus 2022!

Schaafsma

Kliniek voor Diagnostiek en Lijfstijl

Locatie Berg en Bosch
Professor Bronkhorstlaan 10, Gebouw 64
3723 MB Bilthoven

+31 (0)30-7852428 
info@schaafsmakliniek.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
7.30 tot 19.30 uur

Zaterdag
8.00 tot 13.00 uur