Kanker en Lijfstijl

Kankerenleefstijl-1

Het is fijn om cliënten te kunnen helpen in misschien wel hun zwaarste periode van hun leven als dokter maar ook als coach.  

Mw. Dr. L van Veelen
Radiotherapeut-Oncoloog

Kanker komt helaas steeds vaker voor in onze samenleving. De toename van de diagnose kanker komt voor een deel door de vergrijzing, maar ook door onze veranderde omgeving en leefstijl. Door het aanpassen van uw leefstijl kunt u het risico op het krijgen van kanker verminderen maar ook de kans op een succesvolle behandeling verhogen wanneer u helaas toch ziek wordt.

In de kliniek geven wij u medische ondersteuning bij leefstijloptimalisatie ter voorkoming van kanker, tijdens uw oncologische behandelingen of na uw kankerbehandeling. De toevoeging van leefstijlmaatregelen is een nieuwe vorm van therapie en een welkome aanvulling op de huidige medische interventies bij kanker. Wij werken uitsluitend met leefstijlmaatregelen die vanuit de medische wetenschap onderbouwd zijn en adviseren deze als aanvulling op uw huidige medische behandeling(en). De aan u geadviseerde reguliere behandeling blijft nadrukkelijk de noodzakelijke basis voor uw herstel.

Aanpassingen aan uw leefstijl zijn een positieve aanvulling op de reguliere behandeling(en) bij kanker. Het zal nooit een alternatieve therapie (kunnen) zijn bij kanker maar juist een aanvulling wat uw huidige oncoloog al kan aanbieden aan medische hulp. Tijdens dit traject wordt u begeleid door onze radiotherapeut-oncoloog en leefstijlarts vanuit de kliniek. Wij begeleiden u in een multidisciplinair team van zorgverleners en trainers bij het optimaliseren van uw huidige leefstijl en vertalen voor u de wetenschappelijk resultaten van leefstijloptimalisering bij kanker. De begeleiding zal op uw wensen worden afgestemd. Samen bekijken we waar voor u verbetering mogelijk is. Denk aan gerichte optimalisatie bij bewegen, voeding, ontspanning, mentale gezondheid, slaap, stoppen met roken of alcohol of het aanpakken van overgewicht. Wij werken in de kliniek in een multidisciplinair team en vinden het belangrijk samen te werken met uw behandelende arts en/of therapeut.

De kans verkleinen op het krijgen van kanker, het zo goed mogelijk ondergaan van de behandeling en  het succes te verhogen van uw huidige behandeling tegen kanker: dat is het doel van ons Kanker & Lijfstijl programma. De vertaalslag en de implementatie van de medische wetenschap - leefstijl en kanker – zorgt ervoor dat u op elk moment tijdens uw behandeling kunt starten.

Het programma Kanker & Lijfstijl is geen alternatief programma voor kankerbehandeling. Het programma is bedoeld als ondersteuning van uw huidige medische behandeling zodat u  de medische behandeling beter doorstaat en een verbetert resultaat heeft. Ons advies is om samen met uw behandelend arts te overleggen en daarna te besluiten of u graag medische begeleiding bij leefstijloptimalisatie wilt hebben.

Er zijn volop wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat wij zelf veel kunnen doen om het risico op het krijgen van kanker te verkleinen door het optimaliseren van onze leefstijl. De manier waarop u uw leefstijl kunt optimaliseren is per persoon verschillend waardoor de begeleiding altijd persoonlijk is en de adviezen op maat.  Onze begeleiding bij leefstijl optimalisatie of dit nu bij kanker is, andere ziekten of bij preventie wordt altijd medisch ondersteund én onderbouwd.

Dr. van Veelen is uw arts in het multidisciplinair team Kanker en
Lijfstijl van de Schaafsma Kliniek. Zij zal u begeleiden bij het optimaliseren
van uw leefstijl. Dit kan zijn preventieve adviezen ter
voorkoming van kanker, leefstijlondersteuning tijdens uw
huidige behandeling of na kanker.

Dr. Lieneke van Veelen is radiotherapeut-oncoloog en leefstijlarts. Daarnaast is zij vicevoorzitter bij Vereniging Arts en Leefstijl waarin ze o.a. meewerkt aan het handboek voor collega artsen. In dit handboek worden wetenschappelijke feiten genoteerd over kanker en leefstijl. Dit omdat er vele tegenstrijdige leefstijladviezen circuleren.

Contact

Heeft u specifieke vragen? Loopt u ergens tegenaan? Of wilt u iets anders achterlaten? Laat een bericht achter en wij zullen zo snel mogelijk antwoorden!

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.

Schaafsma

Kliniek voor Diagnostiek en Lijfstijl

Locatie Berg en Bosch
Professor Bronkhorstlaan 10, Gebouw 64
3723 MB Bilthoven

+31 (0)30-7852428 
info@schaafsmakliniek.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
7.30 tot 19.30 uur

Zaterdag
8.00 tot 13.00 uur