Leefstijlgeneeskunde

Leefstijlverandering

Leefstijlziekten zijn geneesbaar

Leefstijlziekten kunnen worden teruggedraaid met een tijdige en radicale verandering van leefstijl. In veel gevallen blijkt dat een verandering in leefstijl direct leidt tot verbetering van de individuele situatie. Hoewel de veranderingen voornamelijk betrekking hebben op eetpatronen en fysieke activiteit, spelen ook mentale en cognitieve aspecten een rol.

Integrale aanpak

Afzonderlijke leefstijlinterventies zoals een leefstijlcoach, personal trainer of een diëtist, zijn minder effectief dan een integrale leefstijlaanpak met aandacht voor alle verschillende leefstijlaspecten. Daarnaast is het belangrijk dat als er een medische oorzaak ten grondslag ligt aan een klacht van onze cliënt - wat niet leefstijl gerelateerd is of wat niet door een slechte leefstijl in stand gehouden wordt- ook behandeld kan worden. De juiste medische diagnose is van belang om te kunnen zeggen of de leefstijl van onze cliënt de oorzaak is van de klacht of dat de leefstijl de klacht in stand houdt.

Als de klacht veroorzaakt wordt - of in stand gehouden wordt door - een slechte leefstijl brengt dit bepaalde uitdagingen met zich mee. Denk aan het aanbrengen van blijvende veranderingen in de individuele gezondheidszorg en de factoren in de sociale en persoonlijke omgeving. Hierdoor kunnen de noodzakelijke gedragsveranderingen permanent worden. Dit alles wordt geboden in de kliniek zodat optimale ondersteuning de beginnende verbetering van de leefstijl ondersteunt. Op deze manier worden gedragsveranderingen ontwikkeld die passen bij het profiel en de behoeften van elk cliënt.

Optimalisatie van uw leefstijl als preventie

Gelukkig zijn gaat altijd gepaard met een goede gezondheid. Hoe lang je gelukkig bent is dan ook afhankelijk van je gezondheid. Een zowel goede fysieke als een mentale gezondheid is hierbij van essentieel belang. Hoe ouder we worden hoe minder sterk we worden, zowel fysiek als mentaal. Onze cliënten weten daarom ook waarom het belangrijk is om niet alleen te investeren in het verbeteren van je fysieke gezondheid maar ook zeker in je mentale gezondheid. Daarom geven wij naast de fysieke trainingen ook aandacht aan de optimalisatie van de mentale gezondheid.

Het investeren in het behouden, én optimaliseren, van een goede leefstijl zorgt ervoor dat u minder kans hebt op leefstijl gerelateerde ziekten.

Schaafsma Kliniek werkt samen met huisartsen

Alle cliënten van de kliniek hebben hun eigen huisarts. Daarom werkt de kliniek samen met deze huisartsen. Dit kan namelijk nodig zijn om onze cliënt zo volledig mogelijk en transparant te kunnen helpen. Daarnaast ondersteunen wij de huisartsen bij het kunnen toepassen van leefstijlgeneeskunde.

omgeving
schaafsmakliniek2

Leefstijltrajecten en aanvullende diensten

Schaafsma Kliniek biedt naast leefstijltrajecten ook aanvullende diensten aan. Deze aanvullende diensten kunnen afgenomen worden naast een leefstijltraject, als de cliënt dit een aanvulling vindt op het verbeteren van zijn of haar leefstijl. Elke optimalisatie van een leefstijl is persoonlijk, vandaar dat wij een mogelijkheid bieden aan onze cliënten om zelf, of in samenspraak met zijn of haar arts van de kliniek, het beste traject samen te kunnen stellen.

Nieuws

Op onze blog leest u onder anderen over interviews, behandelingen en verzekeringen.

De kliniek

Lees meer over onze kliniek. De eerste kliniek die leefstijlverandering en medische zorg samenbrengt.

Contact

Heeft u een specifieke vraag waarmee wij u kunnen helpen? Contact opnemen kan makkelijk en snel!

Schaafsma

Kliniek voor Diagnostiek en Lijfstijl

Locatie Berg en Bosch
Professor Bronkhorstlaan 10, Gebouw 64
3723 MB Bilthoven

+31 (0)346 - 78 50 42
info@schaafsmakliniek.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
7.30 tot 19.30 uur

Zaterdag
8.00 tot 13.00 uur