Leefstijltrajecten / GLI

 

Leefstijlgeneeskunde is een onderdeel van de geneeskundige behandeling van ziekten. Het gaat om zorg gerelateerde én geïndiceerde preventie gericht op het ondersteunen van het individu met bestaande gezondheidsproblemen met als doel genezing (waar mogelijk), het terugdringen van ziektelast of ziekteverschijnselen, het verminderen van complicaties en het afnemen van het gebruik van medicatie.

Het is belangrijk dat de weg naar het optimaliseren van leefstijl - of dit nu curatief of preventief is – medisch begeleid wordt. Hoe intensief de medische begeleiding zal zijn is altijd afhankelijk van de vraag.

Het optimaliseren van leefstijl is altijd maatwerk. Zo kunnen diverse fysieke- of mentale klachten door leefstijlinterventie verholpen worden of zelfs worden tegengegaan. In de kliniek bieden wij u o.a. persoonlijke leefstijltrajecten aan. Wij adviseren u een leefstijltraject aan als u intensief begeleidt wilt worden. In het intensieve leefstijltraject nemen de hieronder genoemde thema’s een belangrijke rol in: 

  • Medisch
  • Gezonde Voeding
  • Bewegen
  • Ontspanning
  • Wellness

Afhankelijk van uw hulpvraag selecteren wij de juiste expertise en de experts  in uw team die u gaan begeleiden in het optimaliseren van uw leefstijl. Denk hierbij o.a. aan de leefstijlarts, medical trainer, voedingstherapeut, leefstijltherapeut, massagetherapeut, etc.

Wilt u meer informatie over het team? Klik dan hier

Wilt u liever gebruik maken van andere diensten dan is dit ook mogelijk. Kijk in het menu om meer te lezen over onze medische- en niet medische diensten.  

Heeft u een BMI hoger dan 25? Dan komt u in aanmerking voor de GLI vanuit uw basisverzekering. Deelname aan een gecombineerde leefstijlinterventie is enkel mogelijk na doorverwijzing van de huisarts of medisch specialist. 

Wat is de GLI?
Door je leefstijl te veranderen kan je ook blijvend gewicht verliezen en gezondheidsklachten voorkomen. Dat wil zeggen dat er zal worden gewerkt aan inzicht in de basiskennis, motivatie, valkuilen en belemmeringen. Zo leer je zelf een bewuste, gezonde keuze te maken op basis van wat bij jou past. Dit heeft en positieve verandering tot gevolg op bijvoorbeeld gewicht, vetpercentage, middelomtrek, bloedglucose of cholesterol.

Klik hier voor meer informatie.

Contact

Heeft u specifieke vragen? Loopt u ergens tegenaan? Of wilt u iets anders achterlaten? Laat een bericht achter en wij zullen zo snel mogelijk antwoorden!

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.

Schaafsma

Kliniek voor Diagnostiek en Lijfstijl

Locatie Berg en Bosch
Professor Bronkhorstlaan 10, Gebouw 64
3723 MB Bilthoven

+31 (0)30-7852428 
info@schaafsmakliniek.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
7.30 tot 19.30 uur

Zaterdag
8.00 tot 13.00 uur