Leefstijltrajecten

Leefstijltrajecten en aanvullende diensten

Schaafsma Kliniek biedt naast leefstijltrajecten ook aanvullende diensten aan. Deze aanvullende diensten kunnen afgenomen worden naast een leefstijltraject, als de cliënt dit een aanvulling vindt op het verbeteren van zijn of haar leefstijl. Elke optimalisatie van een leefstijl is persoonlijk, vandaar dat wij een mogelijkheid bieden aan onze cliënten om zelf, of in samenspraak met zijn of haar arts van de kliniek, het beste traject samen te kunnen stellen.

Elk leefstijltraject bestaat uit 12 weken begeleiding in een multidisciplinair team bestaande uit:

 • Arts
 • Fysiotherapeut
 • Medical Trainer
 • Leefstijl Therapeut
 • Mindfulness Trainer

De intensiteit betrekkende hebben op de aanwezigheid van bijvoorbeeld de fysiotherapeut is afhankelijk van welk traject u kiest. Kiest u bijvoorbeeld het traject passend bij optimalisatie bij lichamelijke klachten dan zal de fysiotherapeut meer aanwezig zijn dan in het traject bij bijvoorbeeld mentale klachten. Hieronder leest u een voorbeeld van een leefstijltraject bij preventie.

Voorbeeld van een traject voor preventie:

Leefstijl Preventie Aantal x Tijd per keer
Arts 2 60 minuten
Medical Trainer 12 60 minuten
Leefstijl Therapeut 6 60 minuten
Fysiotherapeut 1 60 minuten
Yoga 12 60 minuten

*Prijsindicatie € 1.800,00 voor 35 uur zorg!

Het kan voorkomen dat u al een langere tijd met lichamelijk klachten rondloopt en dat de oorzaak niet duidelijk is, of dat de behandeling(en) niet tot het juiste resultaat geleid heeft. Denk hierbij aan klachten aan bijvoorbeeld uw rug, nek, schouders, knieën etc. maar ook aan hoofdpijn, zenuwpijn, reuma, peesproblematiek etc.

Het kan ook zijn dat u geopereerd gaat worden aan bijvoorbeeld een nieuwe knie of heup en graag zo vitaal mogelijk de operatie in wilt gaan. 

Lees hier meer over fysieke gezondheid.

Na de consult van de fysiotherapeut en/of arts wordt er gekeken of u in aanmerking komt voor dit traject.

Moeheid, futloos zijn en stress zijn zo maar een paar klachten die uw dagelijks leven kunnen belemmeren. Iedereen loopt zichzelf weleens voorbij. We verwerken dagelijks veel informatie, zowel in de vrije tijd als tijdens het werk. We kunnen echter niet op alle aangeboden informatie reageren. Wordt de bovengrens bereikt dan spreken we van overbelasting. Maar ook onderbelasting kan tot klachten leiden. De uitingen en aard van de klachten kunnen per individu verschillend zijn.

Lees hier meer over mentale gezondheid.

Na het consult van de arts wordt er gekeken of u in aanmerking komt voor dit traject.

Het hebben van een gezond gewicht is voor vele mensen een uitdaging. In de kliniek zijn wij niet bezig met het behalen van het juiste gewicht maar met een gezond vetpercentage. We onderzoeken eerst wat de oorzaak is van uw ongezonde vetpercentage. Daarnaast kijken we ook of er klachten ontstaan zijn uit uw ongezonde vetpercentage. In dit traject werken we aan het totale plaatje en niet alleen aan de kilogrammen. We weten tenslotte allemaal wat gezonde voeding is. Dat hoeven wij u niet te vertellen, maar wat precies voor u werkt is maatwerk.

Lees hier meer over nutritie.

Na de consult van de arts wordt er gekeken of u in aanmerking komt voor dit traject.

Dit traject is speciaal voor cliënten met een chronische ziekte (>3mnd) of klachten. Deze klachten kunnen veroorzaakt zijn door een slechte leefstijl of de klachten kunnen verergerd worden door een slechte leefstijl. De begeleiding bestaat uit het optimaliseren en begeleiden van uw leefstijl om zo de klachten te doen verminderen of doen te verdwijnen. Het omgaan met klachten bij ziekte kan ook een onderdeel van dit traject.

 • Diabetes
 • Hart- en vaatziekte
 • Reuma
 • Artrose
 • Nierziekte
 • Darmproblemen
 • Maagverkleining (pré operatieve fase en/of post operatieve fase)

Consult

Consult Arts

40 minuten

€99,-

Consult leefstijl therapeut

60 minuten

€70,-

Fysiotherapie intake

60 minuten

€85,-

Fysiotherapie behandeling

45 minuten

€55,-

Telefonisch consult

20 minuten

€40,-

De kosten van het traject kunnen gedeeltelijk vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Schaafsma Kliniek.

Zorgverzekering onafhankelijk

Onze kliniek heeft geen overeenkomst met zorgverzekeraars. Bij een aanvullende zorgverzekering vergoedt de zorgverzekeraar het volledige bedrag of een gedeelte hiervan. Dit hangt af van de zorgverzekeraar. Door geen overeenkomst te sluiten met een zorgverzekeraar kunnen wij de benodigde behandelingen zonder belemmeringen uitvoeren. Het resultaat en uw wensen kunnen hierdoor bij onze kliniek altijd centraal staan.

Bekijk hier onze betalingsvoorwaarden

Contractloze zorg
Het niet afsluiten van contracten/overeenkomsten met zorgverzekeraars heet contractloze zorg. Lees hieronder meer over de voordelen van contractloze zorg.

Waarom contractloos?

 • Uw wensen centraal

  Bij contractvrije zorg staan úw wensen centraal, niet die van de zorgverzekeraar.

 • Uw Privacy centraal

  Uw behandelinformatie blijft vertrouwd en gaat niet naar de zorgverzekeraar.

 • Uw resultaat centraal

  Wij kunnen ons werk zonder belemmeringen uitvoeren. Het resultaat staat centraal.

Nieuws

Op onze blog leest u onder anderen over interviews, behandelingen en verzekeringen.

De kliniek

Lees meer over onze kliniek. De eerste kliniek die leefstijlverandering en medische zorg samenbrengt.

Contact

Heeft u een specifieke vraag waarmee wij u kunnen helpen? Contact opnemen kan makkelijk en snel!

Schaafsma

Kliniek voor Diagnostiek en Lijfstijl

Locatie Berg en Bosch
Professor Bronkhorstlaan 10, Gebouw 64
3723 MB Bilthoven

+31 (0)30-7852428 
info@schaafsmakliniek.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
7.30 tot 19.30 uur

Zaterdag
8.00 tot 13.00 uur