Wellness

Massage

Een massage heeft vele voordelen zo maakt masseren de spieren soepeler, neemt het de spierkrampen weg, brengt het de bloedsomloop op gang en zorgt het voor de afvoer van vocht en afvalstoffen. Met een massage geeft u uw immuunsysteem en weerstand een boost, wat ervoor kan zorgen dat uw minder vaak ziek bent.

Hotstone-massage is een vorm van massagetherapie waarbij gebruik wordt gemaakt van gepolijste en verwarmde basaltstenen. De therapeut plaatst de hete stenen op specifieke punten op uw lichaam en kan de stenen ook vasthouden tijdens het masseren. De plaatselijke warmte en het gewicht van de stenen veroorzaken een comfortabele diepe warmtewerking in de spieren waardoor de spieren geheel ontspannen. De hot stone massage wordt vaak gekozen bij spierpijn, koude en chronische pijnen.

Wist u dat een ontspanningsmassage zorgt voor de productie van het stofje endorfine? Endorfine is het snelst werkende anti-stress hormoon wat zorgt voor een prettig en fijn gevoel. Tijdens een ontspanningsmassage zorgt uw masseur ervoor dat uw lichaam in een ruststand komt en volledig kan herstellen van een drukke en/of stressvolle periode.

Door middel van zachte strijkingen en knedingen door behendige vingers wordt de bloedcirculatie en collageenproductie gestimuleerd en worden celprocessen in werking gezet. Bovendien gaat deze massage ook nog de strijd aan met rimpels, kraaienpootjes en fijne lijntjes.

Tijdens de massage worden er verschillende technieken gebruikt, waaronder zachte strijkingen, knedingen en aanrakingen. Uw gelaatsmassage begint vaak bij de kaaklijn en zal via de wangen omhoog bewegen naar oren, neus, ogen, slapen en ten slotte het voorhoofd. Ook wordt vaak de hoofdhuid meegenomen in deze fijne massage. Bewegingen zullen afhankelijk van het gebied zachter of wat harder zijn, om zo de bloedcirculatie op gang te brengen en rimpels te verminderen. De massage zal ook helpen om de poriën te openen en onzuiverheden makkelijker te kunnen verwijderen. De gezichtsmassage helpt ook om wallen, gezwollen oogleden en andere vochtophopingen in het gezicht te verminderen. Het masseren van de kaaklijn en kin helpt u ook om huidverslapping en de welbekende onderkin tegen te gaan.

Deze massage is zeer geschikt om krampen en stijfheid tegen te gaan aan de voeten en onderbenen. Door de massage ontstaat er een vaatverwijdering in de onderbeenspieren en wordt de huid goed doorbloed. De afvoer van weefselvocht wordt bevorderd door de stimulering van het lymfesysteem.

Met een voetmassage beïnvloed je het zenuwstelsel in het gehele lichaam. Het zenuwstelsel van de voeten is heel fijn vertakt en heeft een verbinding met de rest van het lichaam. Zo kan de massage aan de voeten een ontspanning geven aan het totale lichaam.

De sportmassage is een krachtige massage die is bedoeld om het lichaam weer in balans te krijgen. Er is bij deze massage extra aandacht voor de spieren waarbij er gebruik wordt gemaakt van diepe en langzame massagetechnieken. Deze speciale bewegingen zorgen voor reacties in het lichaam die het spierherstel moeten bevorderen. Het verbetert de bloedcirculatie waardoor afvalstoffen, pijn en vocht sneller kunnen worden afgevoerd. Zo kunnen blessures worden hersteld én voorkomen.

Sportmassage is niet alleen voor sporters. Mensen die klachten hebben door overbelasting, stress of een verkeerde houding kan sportmassage ook heel nuttig zijn. Het laat de spanning en stress uit het lichaam vloeien en verminderd hierdoor de pijn.

Kruidenstempelmassage maakt gebruik van verschillende kruiden die intensief helpen bij het ontgiften, regenereren en verzorgen van uw huid.

Kruidenstempelmassage stimuleert het lichaam om beter te functioneren en kalmeert tegelijkertijd het lichaam én geest.

Gezichtsbehandelingen

Naast erfelijke factoren speelt ook uw leefstijl een belangrijke rol bij de conditie en veroudering van uw huid. Voor een frisse en stralende huid kan onze schoonheidsspecialiste u naast behandelingen ook tips en adviezen geven.

Tijdens de basic gezichtsbehandeling zijn wij vooral bezig met het verbeteren en het reinigen van de oppervlakte van uw huid, waardoor u direct een stralend en schone huid krijgt.

30 minuten € 38,50

De complete gezichtsbehandeling is een pure verwennerij voor uw huid. Het bestaat uit een analyse, oppervlakte- en dieptereiniging, verwijderen van mee eters, nekmassage, massage van de schouders en hoofdhuid en een verzorgend masker. 

60 minuten € 76,00

Schaafsma

Kliniek voor Diagnostiek en Lijfstijl

Locatie Berg en Bosch
Professor Bronkhorstlaan 10, Gebouw 64
3723 MB Bilthoven

+31 (0)30-7852428 
info@schaafsmakliniek.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
7.30 tot 19.30 uur

Zaterdag
8.00 tot 13.00 uur