Massage

Massage

Een massage heeft vele voordelen: het maakt spieren soepeler, neemt spierkrampen weg, brengt de bloedsomloop op gang en zorgt voor de afvoer van vocht en afvalstoffen. Met een massage geeft u uw immuunsysteem en weerstand een boost, wat ervoor kan zorgen dat uw minder vaak ziek bent. Met een massage verminderd u uw lichamelijke klachten, waardoor u zich ook geestelijk beter kan voelen. Hoe u zich voelt is onlosmakelijk verbonden met eventuele lichamelijke klachten. Met een massage creëert u rust in uw hoofd en lichaam en zorgt u ervoor dat stress geen kans maakt.

Lomi Lomi massage is een van oudsher traditionele Hawaiiaanse massage. De massage werkt zacht maar diep in de spieren. De masseur werkt intuïtief met uw lichaam door vloeiende, ritmische bewegingen om spanningen los te laten en te verschuiven. Er is geen vast formaat voor de massage zelf, dus geen twee Hawaiiaanse massages zijn hetzelfde. De behandeling kan langzaam en ontspannend of sneller en verkwikkender zijn, afhankelijk van uw voorkeur.

Massage 45 minuten kosten €59,00
Massage 75 minuten kosten €96,00

Hotstone-massage is een vorm van massagetherapie waarbij gebruik wordt gemaakt van gepolijste en verwarmde basaltstenen. De therapeut plaatst de hete stenen op specifieke punten op uw lichaam en kan de stenen ook vasthouden tijdens het masseren. De plaatselijke warmte en het gewicht van de stenen veroorzaken een comfortabele diepe warmtewerking in de spieren waardoor de spieren geheel ontspannen. De hot stone massage wordt vaak gekozen bij spierpijn, koude en chronische pijnen.

Massage 45 minuten kosten €59,00
Massage 75 minuten kosten €96,00

Wist u dat een ontspanningsmassage zorgt voor de productie van het stofje endorfine? Endorfine is het snelst werkende anti-stress hormoon wat zorgt voor een prettig en fijn gevoel. Tijdens een ontspanningsmassage zorgt uw masseur ervoor dat uw lichaam in een ruststand komt en volledig kan herstellen van een drukke en/of stressvolle periode.

Massage 45 minuten kosten €59,00
Massage 75 minuten kosten €96,00

Een zwangerschap is een heugelijke gebeurtenis! Er gebeurt zoveel in jezelf en om je heen als je zwanger bent, dat het fijn is om ruimte te nemen voor ontspanning. Een zwangerschapsmassage is dan een ideaal moment om alle zorgen even te laten varen en helemaal tot rust te komen.

Het is voor jou als aanstaande moeder een heerlijk moment om je te focussen op je band met je kindje.

Deze zwangerschapsmassage verbetert je bloedcirculatie, waardoor afvalstoffen sneller het lichaam verlaten. Het kan lichamelijke klachten en emotionele spanningen tijdens de zwangerschap verlichten waardoor je beter in staat bent om te ontspannen. Bovendien kan het ook de slapeloosheid verminderen door het regelmatig ontvangen van een massage.

Massages tijdens de eerste drie maanden van je zwangerschap worden echter sterk afgeraden. Vanaf de 3e maand tot de 6e maand begint je buik al flink te groeien en is de massage vooral gericht op het verzachten van rugklachten, vermoeidheid en pijn in de benen. In de laatste fase hebben de nek, schouders, rug, bekken, benen en voeten meer te lijden onder het toenemende gewicht van de buik en wordt de aandacht hier meer op gevestigd.

Massage 45 minuten kosten €59,00
Massage 75 minuten kosten €96,00

Voetreflexmassage is een methode tot het stimuleren van de reflexen in de voeten om in corresponderende delen van het lichaam reacties op te wekken. Deze reacties kunnen het best worden omschreven als ontspanning of terugkeer van de evenwichtstoestand. Het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Het is belangrijk om met behulp van specifieke hand- en vingertechnieken een reactie (ontspanning, deblokkering) te verkrijgen in de overeenkomende lichaamsdelen.

Voetreflexmassage kan bij iedereen toegepast worden. Ook gezonde mensen zullen ervaren dat een voetreflexmassage een zeer weldadige en ontspannende uitwerking heeft.

Massage 45 minuten kosten €59,00
Massage 75 minuten kosten €96,00
De bamboe massage is een eeuwenoude Aziatische massage techniek. Tijdens deze
massage wordt er gemasseerd met bamboestokken en heeft een relaxerend en
ontspannend karakter, maar kan ook een vitaliserend doel hebben. Deze massage
zal de stress verminderen en helpt de doorbloeding te stimuleren.
Massage 45 minuten kosten €59,00
Massage 75 minuten kosten €96,00

Door middel van zachte strijkingen en knedingen door behendige vingers wordt de bloedcirculatie en collageenproductie gestimuleerd en worden celprocessen in werking gezet. Bovendien gaat deze massage ook nog de strijd aan met rimpels, kraaienpootjes en fijne lijntjes.

Tijdens de massage worden er verschillende technieken gebruikt, waaronder zachte strijkingen, knedingen en aanrakingen. Uw gelaatsmassage begint vaak bij de kaaklijn en zal via de wangen omhoog bewegen naar oren, neus, ogen, slapen en ten slotte het voorhoofd. Ook wordt vaak de hoofdhuid meegenomen in deze fijne massage. Bewegingen zullen afhankelijk van het gebied zachter of wat harder zijn, om zo de bloedcirculatie op gang te brengen en rimpels te verminderen. De massage zal ook helpen om de poriën te openen en onzuiverheden makkelijker te kunnen verwijderen. De gezichtsmassage helpt ook om wallen, gezwollen oogleden en andere vochtophopingen in het gezicht te verminderen. Het masseren van de kaaklijn en kin helpt u ook om huidverslapping en de welbekende onderkin tegen te gaan.

Massage 45 minuten kosten €59,00
Massage 75 minuten kosten €96,00

In Indonesië is het heel gewoon om binnen het gezin elkaar bij ziektes of vermoeidheid te pitjitten (masseren). Kinderen lopen voorzichtig over vaders pijnlijke rug of moeder wrijft bij verkoudheid een kinderrug in met balsem. Ouders leveren de kennis over aan hun kinderen en zo zet zich de traditie voort. De traditionele pitjit is een zeer intensieve wijze van masseren. Dit is voor onze masseur een kwestie van goed aanvoelen. Zowel een ontspanningsmassage als een klachtenbehandeling wordt afgestemd op ieder individu.

Massage 45 minuten kosten €59,00
Massage 75 minuten kosten €96,00

Deze massage is zeer geschikt om krampen en stijfheid tegen te gaan aan de voeten en onderbenen. Door de massage ontstaat er een vaatverwijdering in de onderbeenspieren en wordt de huid goed doorbloed. De afvoer van weefselvocht wordt bevorderd door de stimulering van het lymfesysteem.

Met een voetmassage beïnvloed je het zenuwstelsel in het gehele lichaam. Het zenuwstelsel van de voeten is heel fijn vertakt en heeft een verbinding met de rest van het lichaam. Zo kan de massage aan de voeten een ontspanning geven aan het totale lichaam.

Massage 45 minuten kosten €59,00
Massage 75 minuten kosten €96,00

Veel mensen hebben regelmatig last van hoofdpijn, stress en spanning waardoor klachten kunnen ontstaan. Hoewel de Indiase hoofdmassage een oude massagevorm is, is deze heel geschikt om moderne, westerse klachten zoals spanningshoofdpijn, slapeloosheid en stijve nek en schouders aan te pakken.

Indiase hoofdmassage is een ontspannende massage die liggend op een comfortabele wellnessbank wordt gegeven. Het is een eeuwenoude oosterse massagevorm die nog steeds deel uit maakt van het dagelijks leven in India.

Massage 45 minuten kosten €59,00
Massage 75 minuten kosten €96,00

De sportmassage is een krachtige massage die is bedoeld om het lichaam weer in balans te krijgen. Er is bij deze massage extra aandacht voor de spieren waarbij er gebruik wordt gemaakt van diepe en langzame massagetechnieken. Deze speciale bewegingen zorgen voor reacties in het lichaam die het spierherstel moeten bevorderen. Het verbetert de bloedcirculatie waardoor afvalstoffen, pijn en vocht sneller kunnen worden afgevoerd. Zo kunnen blessures worden hersteld én voorkomen.

Sportmassage is niet alleen voor sporters. Mensen die klachten hebben door overbelasting, stress of een verkeerde houding kan sportmassage ook heel nuttig zijn. Het laat de spanning en stress uit het lichaam vloeien en verminderd hierdoor de pijn.

Massage 45 minuten kosten €59,00
Massage 75 minuten kosten €96,00

Schaafsma

Kliniek voor Diagnostiek en Lijfstijl

Locatie Berg en Bosch
Professor Bronkhorstlaan 10, Gebouw 64
3723 MB Bilthoven

+31 (0)30-7852428 
info@schaafsmakliniek.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
7.30 tot 19.30 uur

Zaterdag
8.00 tot 13.00 uur