Chocolade truffels en amandel truffels

Chocolade- & amandeltruffels-schaafsmakliniek

Zin in chocolade truffels? Maak ze zelf! Een combinatie van cacaopoeder met zoete dadels en knapperige amandelen. Makkelijk te maken en heerlijk van smaak. 

Rauwe cacao poeder is rijk aan antioxidanten, kan helpen het immuunsysteem te versterken en wordt geassocieerd met een lang leven.

Ingrediënten

  • 200 g dadels (ontpit)
  • 100 g amandelen
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 4 eetlepels water (indien nodig meer)
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 snufje zout

Keukenhulpjes: sterke keukenmachine

Bereiding van de chocolade truffels en amandel truffels

  • Pulseer de amandelen in een keukenmachine, tot ze grof gemalen zijn.
  • Voeg dan alle overige ingrediënten toe aan de keukenmachine en mix tot er een deeg ontstaat (voeg extra water toe als het deeg niet wilt plakken).
  • Rol kleine balletjes (formaat van een cherrytomaatje) met je handen, dit kan plakkerig zijn!
  • Tip: als het mengsel te plakkerig is, zet 5 minuten in koelkast zodat het kan opstijven.
  • Eet meteen of bewaar ze tot 2 weken in de koelkast.

Op zoek naar andere recepten? Kijk hier!

Bron: Nora French