Wie kent het niet? Lasagne! Het traditionele recept kennen we natuurlijk allemaal. Het lekkerste is om dit ook helemaal vers te maken inclusief de pasta bladen. Maar dat is een tijdrovende klus, zelfs voor de échte Italianen. Daarom hebben wij van Schaafsma Kliniek een makkelijke, maar net zo lekkere variant bedacht wat in een handomdraai op tafel staat.

Ingrediënten

Voor 2 personen: 

  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 kabeljauw filets
  • 2 gele courgettes
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gram gezeefde tomatensaus uit pak (niet uit blik)
  • 6 takjes basilicum
  • zwarte peper
  • 1 theelepel fijn zeezout
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • ½ eetlepel kokosolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd vervolgens de knoflook en de uien fijn.
  3. Zet een pan op het vuur met kokosolie en fruit daarin de ui en knoflook. Laat dit 3 tot 4 minuten op het vuur.
  4. Snijd ondertussen de bleekselderij in fijne blokjes en bak het mee met de ui en knoflook.
  5. Snijd vervolgens de kabeljauw in stukjes.
  6. Zodra u de kabeljauw in stukjes heeft gesneden voegt u het toe aan de bleekselderij, ui en knoflook. Gooi daarna de tomatensaus, gedroogde Italiaanse kruiden en zout en peper erbij.
  7. Laat de pan met inhoud 5 minuten door pruttelen zodat er een wat dikkere massa ontstaat.
  8. Schaaf (lengte) de courgette in plakjes.
  9. De courgette functioneert als de lasagnebladeren, dus maak laagjes van uw courgette plakjes in uw ovenschaal. Begin met een laag courgette en schep vervolgens een lepel saus over de courgette plakken. Herhaal deze handeling tot alle ingrediënten op zijn, zorg wel dat u eindigt met een laag courgette.
  10. Schuif de ovenschaal met uw lasagne in de oven en laat dit een half uur garen.
  11. Ondertussen kunt u beginnen met het maken van de basilicumdressing. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  12. Snijd vervolgens de basilicum fijn en meng dit met de geroosterde pijnboombitten.
  13. Voeg vervolgens olijfolie en balsamico azijn aan toe.
  14. Als laatste brengt u de dressing op smaak door zeezout en zwarte peper.
  15. Serveer de basilicumdressing bij de lasagna.

Eet smakelijk!