Pompoenwafels

Pompoenwafels

Ik voeg graag extra groenten toe daar waar mogelijk. Deze pompoenwafels zijn ideaal om ze in te verstoppen, mijn kinderen hebben geen idee dat ze pompoen eten als ontbijt. In dit recept gebruik ik havermout als vervanging voor tarwebloem. De speculaaskruiden maken deze wafels extra feestelijk.

De wafels zijn makkelijk om in grote hoeveelheden te bereiden. Je kan ze een aantal dagen in de koelkast bewaren of invriezen. Gelijk uit de koelkast of vriezer op te warmen in de broodrooster. Serveer deze heerlijke wafels warm met een klontje boter en ahornsiroop.

Ingrediënten voor 3 á 4 Pompoenwafels

  • 200 g pompoen (gekookt en uitgelekt)
  • 100 g havermout
  • 100 ml amandelmelk (zonder toevoegingen)
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • Halve theelepel kurkuma
  • Halve theelepel baksoda
  • Snufje zout
  • roomboter voor het bakken

Keukenhulpje: keukenmachine of blender, wafelijzer en bakkwast

Bereiding

  1. Was de pompoen, snij in tweeën en verwijder de zaden (niet schillen), snij in kleine stukjes. Stoom of kook ongeveer 15-20 minuten tot de pompoen zacht en gaar is. Giet af en weeg 200 g af, bewaar de rest voor later gebruik (soep, puree of meer wafels).
  2. Maal in de tussentijd de havermout in de keukenmachine of blender.
  3. Voeg overige ingrediënten toe en mix tot egaal beslag.
  4. Verwarm wafelijzer voor en vet beide kanten in met boter met behulp van een hitte bestendige bakkwast.
  5. Schenk het beslag in het midden van het wafelijzer (hoeveelheid hangt af van de grootte van je wafelijzer, ik schep een kleine soeplepel per keer, verdeel het beslag met behulp van een lepel of spatel.
  6. Bak 2-3 minuten, let op dat het wafelijzer niet te warm is.
  7. Herhaal, zorg ervoor dat je wafelijzer elke keer invet.
  8. Serveer warm of bewaar in de koelkast of vries de wafels in en warm op in de broodrooster.

Eet smakelijk!

Bekijk hier meer recepten van Nora French.

Bron: Nora French