Snel resultaat? Eerst een doeltreffende diagnose.

Een succesvolle behandeling van klachten aan het bewegingsapparaat begint altijd met een doeltreffende diagnose. Is de diagnose niet goed, dan is het immers lastig om de juiste behandeling te geven. Dan kan de therapeut lang bezig zijn met het zoeken naar de interventie die uiteindelijk aanslaat. En u bent dan als cliënt wellicht ook een tijdje bezig met oefeningen die niet aansluiten bij de klacht waarmee u zich
bij de therapeut heeft gemeld.

Logisch toch? En toch gebeurt het heel vaak: een verkeerde diagnose en daardoor een lange tijd onder behandeling van een therapeut. Ik krijg in mijn praktijk regelmatig mensen die al verschillende therapeuten hebben gezien voordat ze zich ten einde raad bij mij melden. Het gevolg voor deze cliënten is niet alleen dat ze daardoor te lang met hun klachten rondlopen, maar vaak ook dat ze uit het arbeidsproces zijn of niet kunnen sporten. Of men werkt en sport wel, maar de klachten verhinderen een optimale inzet.

Een therapeutische behandeling van uw bewegingsapparaat hoeft geen lange periode in beslag te nemen. Als de diagnose goed is, kan de behandeling snel gaan. Het resultaat is dus dat u weer snel aan het werk bent of op de tennisbaan staat. Maar misschien nog wel het allerbelangrijkste: dat u zich weer goed voelt in uw lichaam. Wie wil dat niet?

Bron: nederlandbruist.nl