Therapeuten

 

Onze therapieën zijn met of zonder verwijzing toegankelijk. Sommige therapieën komen voor in een persoonlijk leefstijltraject of worden als los consult gegeven. Ook voor second opinion is het mogelijk om een afspraak te maken met de desbetreffende therapeut.

Pijn aan het lichaam kan uw dagelijks functioneren flink belemmeren. Een fysiotherapeut doet een uitgebreide intake en onderzoek en stelt de diagnose. Pas als de diagnose duidelijk is, bespreken we ons behandelingsopties met u.

Revalidatie doen wij in de kliniek altijd persoonlijk. U hoeft daarom niet in een groep te revalideren, zelf revalideren wij onze cliënten liever buiten dan binnen op de apparaten. Dit blijkt niet alleen meer succes te geven in de revalidatie omdat de cliënten functioneel trainen en niet overbelast worden maar de cliënten vinden dit ook prettiger.

Intake 60 minuten €85,00
Behandeling 45 minuten €55,00

Mensendieck is gericht op het verbeteren van houding en beweging in het dagelijks leven. Samen met u kijkt de oefentherapeut naar ongunstige factoren die uw klachten beïnvloeden of in stand houden. Dit kan zijn: een verkeerde houding, verkorte spiergroepen, gespannen of verslapte spieren, stress, een te hoge ademhaling- of verkeerd bewegingspatroon. Teveel spanning op bepaalde spieren of gewrichten zorgt voor een verstoord evenwicht. Dit kan op de lange termijn overbelasting veroorzaken en kortdurende of chronische pijn en spanningsklachten geven.

In de kliniek werken de oefentherapeut en de fysiotherapeut vaak samen voor een optimaal resultaat.

Intake 60 minuten €85,00
Behandeling 45 minuten €55,00

Onder leefstijltherapie verstaan wij begeleiding in het optimaliseren van uw leefstijl zodat u fysiek en mentaal in balans leeft of weer gaat leven. Gezond leven is primair de verantwoordelijkheid van mensen zelf, maar niet iedereen is in staat om gezond gedrag zelfstandig te initiëren en vol te houden. Ondanks inspanningen van zorgverleners zoals de leefstijlarts, fysiotherapeut, diëtist, huisarts, praktijkondersteuner en beweegconsulent wordt ingeschat dat meer dan de helft van de cliënten binnen 1 jaar terugvalt in ongezond gedrag. Uit onderzoek komt dan ook naar voren dat het begeleiden naar een optimale leefstijl meer kans van slagen heeft als de begeleiding bestaat uit een multidisciplinaire aanpak. De leefstijltherapeuten van de kliniek hebben ieder zijn of haar eigen expertise op het gebied van leefstijl. Samen kijken zij welke begeleiding de cliënt nodig heeft en zorgen er voor dat de begeleiding multidisciplinair aangepakt wordt zo ook de follow ups in of buiten de kliniek.

Intake 90 minuten €92,00
Therapie 60 minuten €80,00

In de kliniek werken wij graag met de voedingstherapeut. De voedingstherapeut begeleidt verder dan afvallen, aankomen of de inname van de aantal kilocalorieën. Gezond kunnen eten, gezond omgaan met eten en eten en ziekte heeft hier de prioriteit.

Consult 60 minuten €90,00
3 Consulten ( 1x per maand) €270,00 incl. kookboek
6 Consulten ( 1x per maand) €500,00 incl. kookboek

Je nachtrust is het fundament onder gezond eten en genoeg bewegen. Wanneer je slaperig en oververmoeid bent maak je namelijk ongezondere voedingskeuzes en neig je minder te bewegen. Heb je (chronisch) slaaptekort dan gaan je eetlust en bepaalde hormonen uit de pas lopen. Nog een bijkomend nadeel is dat je door een tekort aan groeihormoon slechte reparatiewerkzaamheden in je lijf kunt verrichten en daardoor ontsteking- en blessure gevoeliger wordt. Bij chronische lichamelijke klachten, burn-out, oververmoeid, ongezond vetpercentage is het daarom belangrijk om ook aandacht te geven aan je slaapritme en indien nodig deze te verbeteren.

Intake 60 minuten €85,00
Behandeling 45 minuten €55,00

Voor de meeste mensen is ademen iets heel vanzelfsprekends. Toch is ontspannen ademhalen voor sommigen een hele kunst. Emoties en spanningen zijn vaak direct van invloed op het ademhalingsproces en daarmee op de gemoedstoestand. Denk maar aan hyperventilatie of angst- en paniek stoornissen. Chronische ademontregeling kan bovendien leiden tot allerlei lichamelijke klachten.

Intake 60 minuten €85,00
Behandeling 45 minuten €55,00

Massagetherapie is een behandelvorm waarbij gezondheidsklachten worden aangepakt door middel van massage. Massagetherapie kan op zichzelf staan, maar ook in combinatie met andere behandelingen zoals fysiotherapie, mensendieck, haptonomie en psychotherapie worden gegeven.

Massagetherapie is een therapievorm waarbij naast de fysieke spanning ook de mentale spanning wordt behandelt. Dit maakt massagetherapie anders dan één van onze wellness massages.

Massagetherapie kan ingezet worden bij tal van klachten zoals hoofdpijn, rugpijn en darmproblemen. Ook bij burn-outklachten, stress of oververmoeidheid kan massagetherapie verlichting bieden. De therapievorm is geschikt voor het behandelen van incidentele en chronische klachten. Daarnaast is massagetherapie een uitstekend preventiemiddel.

Intake 90 minuten €80,00
Behandeling 60 minuten €65,00

Contact

Heeft u specifieke vragen? Loopt u ergens tegenaan? Of wilt u iets anders achterlaten? Laat een bericht achter en wij zullen zo snel mogelijk antwoorden!

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.

Schaafsma

Kliniek voor Diagnostiek en Lijfstijl

Locatie Berg en Bosch
Professor Bronkhorstlaan 10, Gebouw 64
3723 MB Bilthoven

+31 (0)30-7852428 
info@schaafsmakliniek.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
7.30 tot 19.30 uur

Zaterdag
8.00 tot 13.00 uur