Waarde van voedsel

Gezonde keuzes maken tijdens het boodschappen doen!

Dit initiatief is een samenwerking tussen de Schaafsma kliniek en Jumbo Monique ondersteund door Jeelink. Wij zetten de supermarkt als platvorm in om de kans op kanker en andere ziektes te verkleinen door het begeleiden van haar klanten op het aankoopgedrag dmv educatie, medische wetenschap en bewustwording op de waarde van voeding. Zodat gezond leven simpel, dichtbij en eenvoudig wordt.

Op dit moment is de gemiddelde kans om gedurende je leven kanker te krijgen voor een man 45% en voor een vrouw 37%. Uiteindelijk sterft 1 op de 3 mensen in Nederland en België aan kanker. Dat Nederlanders vaker kanker krijgen (Nederland staat op plaats 3 in de EU), komt onder andere door verschillen in leefstijl. Door de juiste leefstijl te creëren waaronder het aanpassen van je voeding door minder suiker te eten en het meer gaan bewegen verlaag jij je kans op kanker. Doe daarom deze maand mee en ervaar hoe jij kunt ontbijten en lunchen met minder suiker.

Het alledaagse voedingsingrediënt suiker is kanker verwekkend. Vroeger was het algemeen gebruik van suiker duur, pas in de 19e eeuw werd suiker populair en goedkoop door de komst van de suikerbiet. Suiker bleek niet alleen voor veel mensen lekker te zijn maar zo verlengt suiker ook de houdbaarheid van voeding doordat het de groei van bacteriën en schimmels tegengaat. Ook versterkt suiker sommige smaken en vermindert het bittere smaken. Suiker helpt ook bij het rijzen van brood waardoor het luchtiger wordt. Veel Nederlanders eten brood omdat het lekker en makkelijk mee te nemen is voor onderweg maar ook omdat we zo opgevoed zijn. Brood met hartig en zoet beleg met daarnaast een glas melk of verse sinaasappelsap is nog steeds één van de meest gekozen vormen van lunch. Voor veel mensen is het een uitdaging om iets anders dan brood te eten als ontbijt of lunch. Wist je dat het drinken van een glas halfvolle melk 7,7 gram suikers bevat en een glas verse sinaasappelsap 18,2 gram suiker?

Vanwege commerciële belangen werd de relatie tussen suiker en kanker actief weggehouden uit de wetenschappelijke en populaire media. De schuld werd geschoven in de richting van de vetten. Denk hierbij aan de aanmoedigingen voor het eten van ontbijtkoeken of eierkoeken als tussendoortje wat boordevol suiker bevat. Gelukkig is het de laatste jaren duidelijk geworden dat niet vetten maar vooral suiker verantwoordelijk is voor de toename van welvaartziekten.

Bekijk hier de recepten. 

Nieuws

Op onze blog leest u onder anderen over interviews, behandelingen en verzekeringen.

De kliniek

Lees meer over onze kliniek. De eerste kliniek die leefstijlverandering en medische zorg samenbrengt.

Contact

Heeft u een specifieke vraag waarmee wij u kunnen helpen? Contact opnemen kan makkelijk en snel!

Schaafsma

Kliniek voor Diagnostiek en Lijfstijl

Locatie Berg en Bosch
Professor Bronkhorstlaan 10, Gebouw 64
3723 MB Bilthoven

+31 (0)346 - 78 50 42
info@schaafsmakliniek.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
7.30 tot 19.30 uur

Zaterdag
8.00 tot 13.00 uur