Yoga

 

Yoga is inmiddels niet meer weg te denken bij het optimaliseren van uw algemene gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Door de vele vormen van yoga is het voor iedereen mogelijk om een passende training te volgen. Voor als u een beginner of gevorderde bent maar ook als u yoga wilt volgen ter ondersteuning van uw gezondheid kunt u terecht in de kliniek. In de kliniek bieden wij dan ook diverse vormen van yoga aan ter ondersteuning bij bijvoorbeeld de revalidatie van uw blessure, vergroting van uw mobiliteit en kracht, mentale gezondheid, ziekte of op preventieve basis.

Alle yoga trainingen worden in een groep van maximaal 4 personen gegeven. Bij yoga therapie wordt u als cliënt 1 op 1 begeleid door de yoga therapeut.

Het is ook mogelijk om persoonlijk en/of online begeleid te worden. Vraag naar de mogelijkheden in de kliniek.

Medische voordelen van yoga therapie
Yogatherapie wordt beschouwd als een effectieve en plezierige vorm van body en mind-therapie die moderne biomedische en psychologische kennis integreert met de grote verscheidenheid aan hulpmiddelen die in yogatradities te vinden zijn. De yoga therapeut werkt samen met de artsen en therapeuten in de kliniek. Afhankelijk van de aard van uw blessure(s) of ziekte, kan yogatherapie niet alleen preventief of curatief zijn, maar ook een middel zijn om de ziekte te beheersen of genezing op alle niveaus te vergemakkelijken.

Door de samenwerking met de artsen kunt u als cliënt met bijvoorbeeld problemen aan uw lage rug, andere gewrichtsproblemen zoals artrose, fibromyalgie, spier- en pees, burn-out, slaap, kanker, hart, darm, chronische pijn, etc. veilig terecht bij de yoga therapeut.

Yoga therapie is ook ideaal als u liever geen andere sport- of fitnessactiviteiten wilt volgen.

Traject en kosten
Als u mentaal en/of fysiek laag belastbaar bent omdat u bijvoorbeeld mentaal oververmoeid bent of u heeft te maken met chronische pijnen waardoor u snel overbelast bent dan kan yogatherapie uitkomst bieden. Door middel van yogatherapie krijgt u uw lichaam weer in beweging zonder lichamelijke of geestelijke overbelasting.

Yogatherapie volgt u 1 op 1 met uw yogatherapeut, alleen de algemene intake zal plaatsvinden incl. de fysiotherapeut.

Door vanuit de fysieke en/of mentale klachten aan het werk te gaan en uw totale welzijn daarin mee te nemen ontstaat een persoonlijke behandelplan wat gericht is op uw situatie, gezondheid, levensstijl en verwachting. De focus ligt op wat u wél kunt.

Tarief

  • Algemene intake 90 minuten*

De intake wordt samen afgenomen door de fysiotherapeut en de yogatherapeut.

  • 3 Behandelsessies van elk 90 minuten


Kosten incl. intake: € 595,-

*Kosten voor de algemene intake van 90 minuten is € 85,-  en wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar afhankelijk van uw polis.

Indien nodig is het mogelijk om na het traject losse sessie yogatherapie 90 minuten (€ 170) te boeken of verder te gaan in de groepsyoga. Dit kunt u bespreken met de yogatherapeut.

Voor wie is yogatherapie

  • Yogatherapie is voor iedereen ongeacht welke leeftijd;
  • Yogatherapie ook als u geen of veel yoga-ervaring heeft;
  • Yogatherapie is niet alleen speciaal ontwikkeld voor langdurige fysieke- en/of mentale ongemakken maar kan ook ingezet worden voor preventie;
  • Yogatherapie blijkt een positieve bijdrage te geven aan het herstel bij cliënten met langdurige klachten na besmetting COVID-19.

Yin Yoga is gericht op blessurepreventie, gewrichts- en spiergezondheid en herstellende mentale energie.

De essentie van Yin yoga is ontspanning. Het richt zich op houdingen die de spieren rond de heupen, het bekken en de onderrug verlengen. De houdingen worden doorgaans 3-10 minuten per kant aangehouden om het bindweefsel rond de gewrichten te verlengen en de elasticiteit ervan te vergroten. Omdat Yin yoga vaak meerdere lange, zittende, voorovergebogen houdingen omvat, herstelt het ook de energie en kalmeert het het zenuwstelsel.

Yin Yoga is voor iedereen toegankelijk of u nu wel of niet gevorderd bent. Naast het verbeteren van uw fysieke mobiliteit leert u ook om mentaal te ontspannen en leert u uw fysieke grenzen te voelen. De docent werkt nauw met o.a. onze fysiotherapeut zodat er gericht aan uw doelstelling gewerkt kan worden.

10 rittenkaart € 150,-

Bij YogAlign traint u aan een optimale houding om uw ruggengraat op één lijn te brengen en uw kern te versterken. Door middel van YogAlign krijgt u verdieping van de anatomie van het menselijk lichaam, zodat u een natuurlijk uitgelijnde, pijnvrije houding kunt creëren en het vermogen om dit te houden. Door de ademhalingstechnieken en het zelf masseren van uw bindweefsel krijgt u grip op pijnvrij bewegen. Comfortabele yogahoudingen en veilige rekoefeningen ondersteunt uw dagelijkse bewegingen en helpt u blessures te voorkomen. YogAlign wordt gegeven door de oefentherapeut en haptonoom van de kliniek. YogAlign kan dan ook een mooie aanvulling zijn op uw therapie.

10-rittenkaart € 150,-

Wat heeft u nodig? Waar heeft u behoefte aan?

In de themasessies kunt u de yogales kiezen die aansluit bij uw behoefte. Helemaal speciaal voor u, kies uw les uit!

Deze sessies zijn speciaal ontwikkeld per doel. Soms is het moeilijk om precies te weten waar uw behoefte ligt. Een themasessie kan u daarbij uitkomst bieden. Onder begeleiding van de yoga therapeut werkt u aan uw specifieke doelstelling. Het volgen van een themasessie kan na een individuele traject van yoga therapie een ideale aanvulling zijn.

Rug, nek en schouders
De ruggengraat is een heel essentieel deel van uw lichaam wat door zijn vele functies voor diverse klachten kan zorgen. Geef letterlijk van uw staartbeen tot uw kruin aandacht aan alle gebieden die de wervelkolom beslaat. Leer bewuster en gerichter te bewegen binnen uw mogelijkheden om uw rug-nek-schouders te ontlasten en te ontspannen.

Mobiliteit en vitaliteit
Lekker in uw vel zitten heeft alles te maken met hoe u zich kunt bewegen. U fysiek mobiel en vitaal voelen, heeft direct een positieve invloed op uw mentale zijn. Ontdek hoe u uw bewegingsvrijheid kunt vergroten en met alle respect voor uw grenzen meer energie, souplesse en kracht in uzelf kunt creëren.

Ont-stress en ontspan
Ont-spannen. Eén van de moeilijkste en meest belangrijke woorden met betrekking tot uw gezondheid. Stress, spanning en te veel prikkels hebben een enorme impact op uw lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Sta u zelf toe om u over te geven aan "even niets" en ervaar alle verschillende tools die er zijn om in uw lijf en hoofd te ontspannen.

10-rittenkaart €190,-

Contact

Heeft u specifieke vragen? Loopt u ergens tegenaan? Of wilt u iets anders achterlaten? Laat een bericht achter en wij zullen zo snel mogelijk antwoorden!

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.

Schaafsma

Kliniek voor Diagnostiek en Lijfstijl

Locatie Berg en Bosch
Professor Bronkhorstlaan 10, Gebouw 64
3723 MB Bilthoven

+31 (0)30-7852428 
info@schaafsmakliniek.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
7.30 tot 19.30 uur

Zaterdag
8.00 tot 13.00 uur