Mango bonbons en cashew bonbons
Zin in een tussendoortje of op zoek naar een opvallende traktatie? Maak dan deze heerlijke Mango bonbons en cashew bonbons van gedroogde mango gecombineerd met vers citroensap en cashewnoten.
Je moet wel even je handen uit de mouwen steken. Hoewel, de keukenmachine doet het zware werk, jij hoeft alleen de bonbons te rollen!
Ingrediënten voor 20 á 25 mango bonbons en cashew bonbons
- 100 g mango (gedroogd)
- 1 citroen
- 200 g cashewnoten
- 1 tl vanille -extract
- Snufje zout
- 50 g kokosrasp
Keukenhulpje: keukenmachine en rasp
Bereiding
- Week de gedroogde mango gedurende enkele minuten in warm water. Haal de mango uit het water en maal fijn in de keukenmachine.
- Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap. Doe cashewnoten, citroensap en -rasp, vanille-extract en zout toe aan de keukenmachine en mix tot een plakkerig deeg.
- Rol met je handen kleine balletjes (formaat van een cherrytomaatje). Verdeel de geraspte kokos over een bord en rol de balletjes erdoor. Bewaar tot 2 weken in de koelkast in een luchtdicht vershoudbakje.
Eet smakelijk!
Bekijk hier meer recepten van Nora French.
Bron: Nora French