Gezond gewicht

Het optimaliseren van de stofwisseling en gewicht op een gezonde en duurzame manier.

Doelen

Schaafsma Kliniek (11)

Het verlagen van uw vetpercentage. 

Afvallen
Schaafsma Kliniek (12)

Als het lichaamsgewicht lager is dan aanbevolen is voor uw fysieke gezondheid. 

Lichaamsgewicht verhogen
Schaafsma Kliniek (13)

Bij het vermoeden dat de hormoonhuishouding een negatief effect heeft op het gewicht.

Hormoonhuishouding verbeteren
Schaafsma Kliniek (14)

Bij één of meerdere allergieën of bij specifieke voedingsvoorkeuren.

Allergieën te reguleren of een bepaald dieetwens

Onze diensten zijn aan te raden

Licht overgewicht 

Ondergewicht 

Obesitas 

Hormoonproblematiek 

Allergieën 

Specifieke dieetwens 

Verstoorde relatie met voeding 

Methode

Door de supervisie en het advies van ons team bestaande uit de internist, diëtiste, trainer en leefstijltherapeut proberen we een gezond voedingspatroon en een ideaal gewicht te bereiken. Dit doen wij door: 

Training met persoonlijke begeleiding of groepstrainingen

Metingen en monitoren van de lichaamssamenstelling en de mentale belastbaarheid 

Voedingsadvies met een persoonlijk voedingsplan

Ontspanning in de natuur geeft aanzienlijke voordelen voor de lichamelijke en mentale gezondheid

Leefstijlaanbevelingen en activiteiten die het aanleren van nieuwe gezonde gewoonten bevorderen (Healthy Living College)

Internist – leefstijlarts

Ontwerp zonder titel - 2023-08-31T090332.085

De internist onderzoekt ziekten van de inwendige organen. Denkt u bijvoorbeeld aan lever, nieren, bloed, stofwisseling of hart en vaten. 

Vooral bij overgewicht kan de internist u ondersteunen door zowel medische oorzaken te onderzoeken als behandelingen aan te bieden die op uw specifieke wensen zijn afgestemd.  

Ook het toewerken naar verminderen van uw medicijnen bij suikerziekte, hoge bloeddruk of hoge cholesterol kan een reden zijn om een afspraak te maken.  

Diëtist

Onze diëtist is gespecialiseerd in het beoordelen van uw (medisch) voedingsbehoeften, het plannen van voedingspatronen en het aanpassen van voeding op basis van uw unieke behoeften en doelen 

Schaafsma Kliniek (15)

Voedingstherapeut  

Schaafsma Kliniek (16)

Onze voedingstherapeut vult – indien gewenst - de adviezen van de diëtist aan vanuit een orthomoleculaire benadering. De begeleiding kan gericht zijn op het ondersteunen en beheren van bepaalde gezondheidsproblemen, zoals stress, hormonale disbalans en spijsverteringsproblemen. 

Gedragstherapeut 

De gedragstherapeut kijkt samen met u naar een eventuele verbinding tussen uw gewicht, mentale gezondheid en gedrag. Zo kan chronische stress overgewicht veroorzaken én in stand houden. 

Schaafsma Kliniek (31)

GLI is de Gecombineerde Leefstijl Interventie

Schaafsma Kliniek (32)

Heeft u een BMI hoger dan 25? Dan komt u in aanmerking voor de GLI vanuit uw basisverzekering. Deelname aan een gecombineerde leefstijlinterventie is enkel mogelijk na doorverwijzing van de huisarts of medisch specialist.

Wat is de GLI?

Door je leefstijl te veranderen kan je ook blijvend gewicht verliezen en gezondheidsklachten voorkomen. Dat wil zeggen dat er zal worden gewerkt aan inzicht in de basiskennis, motivatie, valkuilen en belemmeringen. Zo leer je zelf een bewuste, gezonde keuze te maken op basis van wat bij jou past. Dit heeft en positieve verandering tot gevolg op bijvoorbeeld gewicht, vetpercentage, middelomtrek, bloedglucose of cholesterol.

Samen streven we naar een gezonde leefstijl waarbij jij je sterker en beter voelt. Een gezonde leefstijl bestaat uit gezonde voeding, voldoende beweging, voldoende ruimte voor ontspanning én een goede nachtrust. Door je leefstijl te veranderen kan je ook blijvend gewicht verliezen en gezondheidsklachten voorkomen.

Dit programma wordt verzorgd door één van onze leefstijltherapeuten, deze leefstijltherapeut is aangesloten bij de BLCN, geregistreerd in het register van KABIZ en is daardoor bevoegd om het programma uit voeren. Deze leefstijltherapeut zal het gehele programma met jou doorlopen en jouw aanspreekpunt zijn.

In het kort:

o Gericht op duurzame gedragsverandering en meetbare verbetering in de leefstijl

o Voor mensen met een BMI vanaf 25

o Alleen door een gekwalificeerde leefstijltherapeut

U krijgt een persoonlijke intake waarin de GLI aan u wordt uitgelegd. Leefstijlverandering is altijd heel persoonlijk is en voor ieder ligt zijn behoefte ergens anders. Daarom vinden wij het belangrijk dat u precies weet wat de mogelijkheden zijn zodat u een goed een weloverwogen besluit kan nemen over hoe u uw leefstijl wilt verbeteren.

Na de keuze hoe u uw leefstijl wilt verbeteren maakt u samen met uw leefstijltherapeut een realistisch behandelplan voor een gezonde leefstijl. Dit plan sluit volledig aan bij uw wensen, interesses én mogelijkheden. De leefstijltherapeut zorgt voor inzicht in uw dagelijkse gewoontes en ondersteunt u bij het verbeteren van uw leefstijl. U staat er niet alleen voor, samen zorgen wij voor een gezond eet- en leefpatroon. Zo krijgt u meer controle over uw gewicht. Genieten van eten én leven staat centraal.

Het totale GLI programma voor mensen met overgewicht duurt 2 jaar. De begeleiding van de leefstijltherapeut bestaat uit 4 individuele coachgesprekken en 8 groepsbijeenkomsten per jaar. Het is mogelijk om de GLI aan te vullen met andere diensten als hier uw behoeften liggen.

Voor meer informatie neemt u dan gerust contact op

Contact

Heeft u specifieke vragen? Loopt u ergens tegenaan? Of wilt u iets anders achterlaten? Laat een bericht achter en wij zullen zo snel mogelijk antwoorden!

Ontwerp zonder titel - 2023-08-30T151641.643
Invalid Email
Invalid Number

Lees hier hoe we omgaan met uw persoonsgegevens.     

Please check the captcha to verify you are not a robot.

Schaafsma

Kliniek voor Diagnostiek en Lijfstijl

Locatie Berg en Bosch
Professor Bronkhorstlaan 10, Gebouw 64
3723 MB Bilthoven

+31 (0)30-7852428 
info@schaafsmakliniek.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
7.30 tot 19.30 uur

Zaterdag
8.00 tot 13.00 uur