Mentale gezondheid

entering-a-stress-free-zone

Soms kunnen psychische problemen de oorzaak zijn van uw lichamelijke klachten of andersom. Bijvoorbeeld als u chronische pijn heeft kan dit een negatieve uitwerking geven op uw mentale gezondheid. Misschien heeft u last van stress, angst of depressieve klachten. Wij kunnen u helpen het onderliggende probleem helder te krijgen en u hierbij te begeleiden en te behandelen. Onze leefstijl artsen en therapeuten die gespecialiseerd zijn in de mentale gezondheid gaan u verder begeleiden in een multidisciplinair team waarbij niet alleen de mentale maar ook de fysieke gezondheid centraal staat. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Stress is een van de meest voorkomende ziekten in onze maatschappij. Het is de oorzaak van vele ziektebeelden. Zo kan stress hartklachten veroorzaken. Onze kliniek helpt u in een minder stressvol leven te leiden en biedt behandelingen op maat voor stress gerelateerde klachten.

Onze kliniek staat u bij als u vermoeidheidsklachten heeft. Bent u ‘gewoon’ moe, of oververmoeid? Doe hier de test.

Iedereen loopt zichzelf weleens voorbij. We verwerken dagelijks veel informatie, zowel in de vrije tijd als tijdens het werk. We kunnen echter niet op alle aangeboden informatie reageren. Wordt de bovengrens bereikt dan spreken we van overbelasting. Maar ook onder belasting kan tot klachten leiden. Schaafsma Kliniek voor Diagnostiek & Lijfstijl zet uw werk- en privésituatie op een rijtje en onderzoekt of de prestaties van u of uw collega’s te lijden hebben onder over- of onder belasting.

Uw leven is moeilijk te plannen, zowel persoonlijk als zakelijk. Wilt u graag nieuwe stappen zetten in uw leven, maar schuift u belangrijke beslissingen daarbij voor u uit? Of weet u niet in welke richting u zich wilt ontwikkelen? Wij helpen u op weg.

Naast stress, angst en depressieve klachten behandelen wij ook lichamelijke klachten die kunnen wijzen op psychische problemen zoals::

  • Moeheid (bijvoorbeeld moe wakker worden)
  • Slecht kunnen slapen
  • Snel geïrriteerd zijn
  • Het huilen staat u nader dan het lachen
  • Ontevredenheid met uw huidige functie/baan
  • Balans tussen inspanning en ontspanning is weg
  • Slecht kunnen focussen
  • Overgewicht
  • Chronische pijn

Wij kiezen ervoor uw klachten effectief en efficiënt aan te pakken. Onze kliniek staat voor een praktische aanpak, zodat u zich snel weer gezonder voelt.

Boekentips

De Schaafsma Kliniek vindt het belangrijk dat kennis die betrekking heeft op uw gezondheid gedeeld moet worden. Op het moment dat u de kennis heeft over de oorzaak van uw problematiek dan weet u ook wat u kan verwachten en wat u er eventueel zelf aan kunt doen. Omdat er veel onjuiste informatie te vinden is op het internet hebben wij besloten om de juiste en interessante boeken te verzamelen waar u echt iets aan heeft op het gebied van gezondheid! Als u een ander informatief boek over gezondheid weet dat interessant kan zijn voor andere mensen dan kunt u ons een bericht sturen. Wij zullen dan kijken of dit boek ook op de website kan komen te staan.

Oververmoeidheid test

Test hier of u oververmoeid bent. Oververmoeidheid kan een groot deel van uw leven beïnvloeden. Onze kliniek kan u hier verder mee helpen.

Vitaliteitstest

Hier kunt u uw vitaliteit testen. Vitaliteit is het vermogen van veerkracht om met de dagelijkse problemen en uitdagingen van het leven om te gaan.

Schaafsma

Kliniek voor Diagnostiek en Lijfstijl

Locatie Berg en Bosch
Professor Bronkhorstlaan 10, Gebouw 64
3723 MB Bilthoven

+31 (0)30-7852428 
info@schaafsmakliniek.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
7.30 tot 19.30 uur

Zaterdag
8.00 tot 13.00 uur