GLI

GLI is de Gecombineerde Leefstijl Interventie vergoed vanuit de basisverzekering.

Heeft u een BMI hoger dan 25? Dan komt u in aanmerking voor de GLI vanuit uw basisverzekering. Deelname aan een gecombineerde leefstijlinterventie is enkel mogelijk na doorverwijzing van de huisarts of medisch specialist. 

 
Wat is de GLI?

Door je leefstijl te veranderen kan je ook blijvend gewicht verliezen en gezondheidsklachten voorkomen. Dat wil zeggen dat er zal worden gewerkt aan inzicht in de basiskennis, motivatie, valkuilen en belemmeringen. Zo leer je zelf een bewuste, gezonde keuze te maken op basis van wat bij jou past. Dit heeft en positieve verandering tot gevolg op bijvoorbeeld gewicht, vetpercentage, middelomtrek, bloedglucose of cholesterol.

Samen streven we naar een gezonde leefstijl waarbij jij je sterker en beter voelt. Een gezonde leefstijl bestaat uit gezonde voeding, voldoende beweging, voldoende ruimte voor ontspanning én een goede nachtrust. Door je leefstijl te veranderen kan je ook blijvend gewicht verliezen en gezondheidsklachten voorkomen.

Dit programma wordt verzorgd door één van onze leefstijltherapeuten, deze leefstijltherapeut is aangesloten bij de BLCN, geregistreerd in het register van KABIZ en is daardoor bevoegd om het programma uit voeren. Deze leefstijltherapeut zal het gehele programma met jou doorlopen en jouw aanspreekpunt zijn.

In het kort:

o Gericht op duurzame gedragsverandering en meetbare verbetering in de leefstijl

o Voor mensen met een BMI vanaf 25

o Alleen door een gekwalificeerde leefstijltherapeut

U krijgt een persoonlijke intake waarin de GLI aan u wordt uitgelegd. Leefstijlverandering is altijd heel persoonlijk is en voor ieder ligt zijn behoefte ergens anders. Daarom vinden wij het belangrijk dat u precies weet wat de mogelijkheden zijn zodat u een goed een weloverwogen besluit kan nemen over hoe u uw leefstijl wilt verbeteren.

Na de keuze hoe u uw leefstijl wilt verbeteren maakt u samen met uw leefstijltherapeut een realistisch behandelplan voor een gezonde leefstijl. Dit plan sluit volledig aan bij uw wensen, interesses én mogelijkheden. De leefstijltherapeut zorgt voor inzicht in uw dagelijkse gewoontes en ondersteunt u bij het verbeteren van uw leefstijl. U staat er niet alleen voor, samen zorgen wij voor een gezond eet- en leefpatroon. Zo krijgt u meer controle over uw gewicht. Genieten van eten én leven staat centraal.

Het totale GLI programma voor mensen met overgewicht duurt 2 jaar. De begeleiding van de leefstijltherapeut bestaat uit 4 individuele coachgesprekken en 8 groepsbijeenkomsten per jaar. Het is mogelijk om de GLI aan te vullen met andere diensten als hier uw behoeften liggen.

Voor meer informatie neemt u dan gerust contact op

Nieuws

Op onze blog leest u onder anderen over interviews, behandelingen en verzekeringen.

De kliniek

Lees meer over onze kliniek. De eerste kliniek die leefstijlverandering en medische zorg samenbrengt.

Contact

Heeft u een specifieke vraag waarmee wij u kunnen helpen? Contact opnemen kan makkelijk en snel!

Schaafsma

Kliniek voor Diagnostiek en Lijfstijl

Locatie Berg en Bosch
Professor Bronkhorstlaan 10, Gebouw 64
3723 MB Bilthoven

+31 (0)30-7852428 
info@schaafsmakliniek.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
7.30 tot 19.30 uur

Zaterdag
8.00 tot 13.00 uur