Fysieke gezondheid

Laat lichamelijke klachten uw leven niet overheersen. Met moderne diagnostische instrumenten brengen wij uw klachten in kaart. Wij gebruiken hiervoor onder andere echografie, MRI en bloedonderzoek. Een nauwkeurige diagnose is de basis voor een behandeling op maat.

Waar zitten de klachten?

Nutritie

Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Wat ons uniek maakt

Onze kliniek gaat niet over één nacht ijs. Anders dan anderen maken wij een totaalplaatje van uw gezondheid. Een klacht staat zelden op zichzelf. Daarom hebben wij de middelen in huis voor een echt uitgebreid onderzoek. Zo kunnen wij uw klachten grondig onderzoeken en de ware oorzaak achterhalen.

echo-lijfstijl

Echografie

Krijg duidelijkheid over uw klachten met echografie.

Echografie

Echografie is een techniek met geluidsgolven. Die gebruiken we om foto’s te maken van de binnenkant van uw lichaam. Zo kunnen we de oorzaak van uw klachten in beeld krijgen. De diagnose wordt betrouwbaarder, waardoor we uw behandelplan echt op maat kunnen maken. 

revalidatie

Revalidatie

Wij hanteren een persoonlijke aanpak. Het beste voor u herstel.

Revalidatie

Laat uw casus opnieuw beoordelen. U ontvangt een gedetailleerd rapport met bevestiging van uw diagnose en aanbeveling voor verdere behandeling. Ons doel is uw onzekerheid weg te nemen en u alle informatie te geven die u nodig heeft om de juiste beslissingen te maken.

mri-scan

MRI / Bloedonderzoek

Verder onderzoek met MRI of bloedonderzoek wel haalbaar.

MRI / Bloedonderzoek

Een onderzoek van uw bloed kan nodig zijn voor het stellen van de goede diagnose. Ook hiervoor werken wij samen met Prescan, Your Labs.

 

Met een MRI maken we beelden van uw lichaam met een magnetisch veld. Door onze samenwerking met Prescan kunnen wij deze techniek toepassen.

second-opinion

Second Opinion

Second Opinion voor Fysiotherapie

Second Opinion

Laat uw casus opnieuw beoordelen. U ontvangt een gedetailleerd rapport met bevestiging van uw fysiotherapeutische diagnose en aanbeveling voor verdere behandeling. Ons doel is uw onzekerheid weg te nemen en u te voorzien van alle informatie die u nodig heeft om weloverwogen beslissingen te maken.

FYSIOTHERAPIE / FYSIOTHERAPEUTISCHE DIAGNOSES

Schaafsma Kliniek voor Diagnostiek en Lijfstijl stelt fysiotherapeutische diagnoses. Cliënten die wij behandelen, hebben vaak al een traject achter de rug bij een fysiotherapeut of medisch specialist. Onze ervaring is dat men vaak te snel begint met behandelen, terwijl de echte oorzaak nog niet bekend is. Door een uitgebreide intake, onderzoek en beelddiagnostiek kunnen wij de oorzaak achterhalen en u zo de juiste behandeling bieden.

De focus ligt op de diagnostiekaandacht en resultaat.

Pas als de diagnose goed is, kan de behandeling beginnen. Onze kliniek heeft de middelen om u uitgebreid te onderzoeken. Op deze wijze hebben wij al vele cliënten naar de juiste behandeling begeleid.

Onze cliënten verdienen goede persoonlijke aandacht. Daarombegeleiden we u ook buiten de kliniek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de communicatie tussen huisartsen en specialisten. Onze aandacht stopt niet in de kliniek maar gaat door als u thuis bent. Zo besteden we aandacht aan het nalopen van een fysiotherapeutische behandeling, consult, operatie etc. U kunt Schaafsma Lijfstijl kliniek ook altijd bereiken voor vragen.

Snel herstel is ons doel. Onze fysiotherapeutische revalidatie is daarom altijd een op een. We bieden zowel lichamelijke als geestelijke begeleiding. Daarnaast ondersteunen wij u in vragen over voeding. Omdat wij graag goed en snel resultaat willen hebben, kunt u al binnen een week bij ons terecht. Wij streven naar een laag aantal behandelingen. U weet precies waar u aan toe bent en wat u kunt verwachten van uw herstel.

Bewegen

Persoonlijke training

Wilt u graag weer fit worden na uw revalidatietraject of wilt u preventief bezig zijn voor uw gezondheid? Dan kan fysieke persoonlijke trainingen u hierbij helpen. U wordt begeleid door onze fysiotherapeutische trainingsdeskundigen. Tijdens dit traject gaat u weer de gezondheid en fitheid ervaren. 

 

Wij werken samen met

logo-orthopark

Orthoparc

Orthoparc specialiseert zich in de knie- en heupprotheses. Cliënten kunnen dezelfde dag weer naar huis, er zijn geen wachtlijsten en de kosten worden volledig vergoed. Wij zorgen dat op de dag van uw thuiskomst onze gespecialiseerde fysiotherapeut bij u aanwezig is. Schaafsma Kliniek en de specialisten van Orthoparc weten hoe belangrijk het is om belasting en belastbaarheid in balans te houden zodat u pijnloos, snel en goed revalideert. Daardoor duurt revalidatie onder onze begeleiding maximaal 3 maanden. Orthoparc is gevestigd in Bosch en Duin en Rozendaal.

logo-prescan

Prescan

Onze kliniek is gevestigd in het gebouw van en werkt samen met Prescan. Deze unieke samenwerking maakt het mogelijk om snel verder onderzoek te kunnen aanbieden zoals een MRI of bloedonderzoek, dit is uitzonderlijk voor de fysiotherapie in Nederland.

janneke-wittekoek

Dr. Janneke Wittekoek

Cardioloog dr. Janneke Wittekoek is bekend van het boek ‘Het vrouwenhart’.  Zij vindt leefstijlverandering belangrijk in de behandeling van hartklachten. Daarom verwijst zij haar cliënten door naar onze kliniek. De Schaafsma Kliniek heeft haar expertise mogen delen in het tweede boek van dr. Wittekoek ‘Het Vrouwenhart werboek’.

Stress veroorzaakt hartkloppingen, druk op de borst en algehele moeheid. Door een persoonlijk behandelplan laten wij deze klachten verdwijnen. De kliniek behandelt stress gerelateerde klachten zonder psychologen, psychiater of een maatschappelijk werker. Hierin zijn wij pioniers.

Schaafsma

Kliniek voor Diagnostiek en Lijfstijl

Hermesweg 15A
3741 GP Baarn
(Prescan gebouw)

+31 (0)346 - 78 50 42
info@schaafsmakliniek.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
7.30 tot 19.30 uur

Zaterdag
8.00 tot 13.00 uur