Courgette carpaccio

Schaal vol
1-5 minuten bereidingstijd

In dit recept is courgette de vervanger voor vlees. Ik gebruik dunne courgetteplakjes als frisse, knapperige basis voor de heerlijke smaakmakers: de zoute kaas, zoete cherrytomaatjes en knapperige pijnboompitjes. Een perfect borrel- of voorgerechtje dat binnen een paar minuten op tafel staat!

Ingrediënten

  • Halve courgette
  • 20 g pijnboompitjes
  • 6 cherrytomaatjes
  • 50 g Manchego kaas
  • Handvol basilicum
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn

Bereiding van fruit crumble

  • Snijd de courgette in zo dun mogelijke plakjes en verdeel over een groot bord. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan.
  • Snijd de tomaatjes in vieren en schaaf kleine krullen van de kaas.
  • Verdeel de tomaatjes, kaaskrullen en pijnboompitten samen met de basilicum over de courgette en besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn.

Bekijk naast onze courgette carpaccio hier nog meer recepten van de Schaafsma Kliniek.

Bron: Nora French