Pesto rosso

2 personen
5-10 minuten bereidingstijd

Zelf pesto maken is makkelijker dan je denkt: voeg alle ingrediënten toe aan een keukenmachine en mixen maar! Snel klaar en je maakt gegarandeerd indruk op je visite.

Past goed bij: Courgetti met pesto rosso, Crunchy crackers , groentesticks

Ingrediënten

  • 200 g zongedroogde tomaatjes
  • 50 g tomatenpuree
  • 50 g pijnboompitjes (of cashewnoten)
  • 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 5 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 el vers citroensap
  • 2 handenvol verse basilicum blaadjes
  • Keukenhulpjes: keukenmachine of staafmixer

Bereiding van pesto rosso

  • Was de basilicum, doe alle ingrediënten in de keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en mix
  • Serveer of bewaar in de koelkast voor maximaal 1 week

Bekijk naast onze pesto rosso hier nog meer recepten van de Schaafsma Kliniek.

Bron: Nora French