Bananenbrood met kaneel

Bananenbrood met kaneel

Heeft u trek in een lekker tussendoortje, wat ook nog eens vult? Dan is bananenbrood met kaneel de oplossing voor uw lekkere trek. Door de vaak wat zoetere smaak die ontstaat door de bananen, heeft u het idee dat u iets ongezonds aan het eten bent. Maar niets is minder waar! U kunt gerust dagelijks genieten van een heerlijk plakje bananenbrood als u het volgende recept gebruikt.

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 5 dadels zonder pit
  • 200 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel kaneel
  • Twee handen gewelde rozijnen
  • 1 eetlepel wijnsteenbakpoeder

Bereiding bananenbrood met kaneel

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix de bananen, dadels en eieren in de blender en pureer dit tot een gladde massa
  3. Mix in een andere kom het amandelmeel, kaneel, rozijnen en het bakpoeder.
  4. Voeg nu alle ingrediënten samen in een kom en roer het goed door elkaar.
  5. Schep het beslag in een cakeblik.
  6. Laat het mengsel 25 minuten bakken in de oven.

Eet smakelijk!

Bekijk hier meer recepten.