Chocolate chip pannenkoekjes

Recept voor 2 personen
15-30 minuten bereidingstijd

Wellicht ben je bekend met die weelderige Amerikaanse pannenkoekjes, boordevol stukjes chocolade. Ze zijn onweerstaanbaar lekker, maar laten we eerlijk zijn, niet echt gezond. Daarom presenteer ik je een even weelderige versie, maar dan met pure chocolade, zonder tarwemeel en toegevoegde suiker. Deze ‘American dream’ heeft eigenlijk geen extra toppings nodig, hoewel een paar plakjes banaan en een lepel pindakaas het tot een feest maken. Geniet van deze heerlijke pannenkoekjes, zowel warm als koud, als ontbijt, lunch of als tussendoortje.

Ingrediënten

  • 50 g havermout (glutenvrij)
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 tl baksoda
  • 1 tl vanille -extract
  • 50 g pure chocolade (min. 70% cacao)
  • roomboter voor het bakken

Topping

  • 2 el pindakaas
  • 1 banaan

Keukenhulpje:

  • Keukenmachine
  • blender

Bereiding van Chocolate chip pannenkoekjes

  • Mix alle ingrediënten (behalve de chocolade) met een keukenmachine of blender tot een egaal beslag.
  • Hak de chocolade grof en roer kort door het beslag. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep kleine porties beslag in de pan en zet het vuur lager. Maak de pannenkoekjes niet te groot, dan zijn ze makkelijk om te draaien en kun je er meerdere tegelijk bakken.
  • Draai de pannenkoekjes na 1-2 minuten om. Bak tot beide kanten gaar zijn. Herhaal tot het beslag op is.
  • Stapel de pannenkoekjes op met tussen elke laag een beetje pindakaas en 3 plakjes banaan (zie foto).

Bekijk naast onze Chocolate chip pannenkoekjes hier nog meer recepten van de Schaafsma Kliniek.

Bron: Nora French