Fruit crumble

Recept voor 8 personen
15-30 minuten bereidingstijd

Crumble doet je denken aan een gebakje, waarbij fruit wordt gemengd met kruimeldeeg. Alleen gebruik je in dit recept geen deeg, maar havermout en amandelmeel! Ik combineer in dit heerlijke recept blauwe bessen met appels, maar je kunt natuurlijk allerlei soorten fruit kiezen. Tip: fruit crumble is het lekkerst wanneer het net uit de oven komt!

Ingrediënten

  • 300 g blauwe bessen
  • 5 appels
  • 150 g havermout (glutenvrij)
  • 150 g amandelmeel
  • 100 g zonnebloempitten
  • 100 g kokosbloesemsuiker
  • 150 g roomboter (koud)
  • Keukenhulpje: ovenschaal

Bereiding van fruit crumble

  • Verwarm de oven voor tot 180 graden. Snijd de appels in stukjes en verdeel samen met de blauwe bessen in de ovenschaal.
  • Meng de havervlokken, amandelmeel, zonnebloempitten en kokosbloesemsuiker in een grote kom. Snijd de koude roomboter in blokjes, voeg toe aan de kom en kneed met je handen alles tot grove kruimels.
  • Verdeel de kruimels over het fruit in de ovenschaal en bak gedurende 30 minuten in de oven.

Bekijk naast onze fruit crumble hier nog meer recepten van de Schaafsma Kliniek.

Bron: Nora French