Pesto rosso
2 personen
5-10 minuten bereidingstijd
Zelf pesto maken is makkelijker dan je denkt: voeg alle ingrediënten toe aan een keukenmachine en mixen maar! Snel klaar en je maakt gegarandeerd indruk op je visite.
Past goed bij: Courgetti met pesto rosso, Crunchy crackers , groentesticks
Ingrediënten
- 200 g zongedroogde tomaatjes
- 50 g tomatenpuree
- 50 g pijnboompitjes (of cashewnoten)
- 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
- 5 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 2 el vers citroensap
- 2 handenvol verse basilicum blaadjes
- Keukenhulpjes: keukenmachine of staafmixer
Bereiding van pesto rosso
- Was de basilicum, doe alle ingrediënten in de keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en mix
- Serveer of bewaar in de koelkast voor maximaal 1 week
Bekijk naast onze pesto rosso hier nog meer recepten van de Schaafsma Kliniek.
Bron: Nora French