Het is alweer bijna lente maar dat betekent niet dat u geen stamppot kunt eten. Maar omdat wij van de Schaafsma Kliniek een boerenkool- of een andijviestamppot voor nu wat te zwaar vinden, delen wij graag een recept van een luchtigere stamppot met gember en prei.

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 1 grote prei
  • 1 stuk gember
  • ½ sinaasappel
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1,5 theelepel fijn zeezout
  • zwarte peper

Bereiding

1. Schil de knolselderij, snijd in blokjes en kook in 12 minuten gaar.
2. Snijd de prei in ringen.
3. Snijd de knoflook in zeer kleine stukjes.
4. Verwarm een andere pan en laat de olijfolie smelten.
5. Voeg prei en knoflook toe en bak 12 minuten.
6. Schil de gember en snijd in kleine blokjes.
7. Giet de knolselderij af.
8. Was de sinaasappel goed en rasp van één helft de schil. Voeg bij de knolselderij.
9. Pers een halve sinaasappel uit en voeg het sap bij de knolselderij.
10. Voeg de gember, olijfolie, zout en peper toe en pureer met een staafmixer tot een puree.
11. Roer de prei door de puree.

Eet smakelijk!