Vanille kwark met vers fruit

Of je nu wel of niet ontbijt, het ontbijt moet lekker en makkelijk te maken zijn! Variatie in ontbijt is niet ieders sterke kant vandaar dat wij een heerlijk, gezond en makkelijk recept voor u hebben wat u rustig van tevoren kan maken!

Ingrediënten

  • 200 gram ongebrande cashewnoten 
  • 250 ml kokosmelk
  • 500 ml water
  • Snufje fijne zeezout
  • 1,5 theelepel agar agar
  • ½ theelepel vanillepoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • Vers fruit naar keuze
  • Amandelschaafsel of kokossnippers voor de garnering

Bereiding

  1. Breng de cashewnoten in een pan met ruim water aan de kook en laat ze 10 minuten koken.
  2. Spoel de cashewnoten goed af en doe ze met 500 ml water, kokosmelk, citroensap, agar agar er zout in een blender en mix goed.
  3. Doe de inhoud van de blender terug in de pan en verwarm het tot net onder het kookpunt en roer al zacht pruttelend nog twee minuten door (het mag niet koken).
  4. Voeg als laatste het vanillepoeder toe en roer door.
  5. Laat de kwark afkoelen. Roer de kwark tijdens het afkoelen af en toe door.
  6. Als de kwark helemaal is afgekoeld klop je hem goed op met een garde of (staaf)mixer. Hierdoor wordt hij lekker luchtig. De kwark koelt het beste af door hem een hele nacht in de koelkast te zetten.
  7. Verdeel de kwark in vier porties en garneer met banaan of andere stukjes vers fruit en voeg eventueel wat amandelschaafsel of kokossnippers toe.

Eet smakelijk!