Zoete-aardappelbootjes met ricotta

Hier kun je niet de boot mee ingaan. Met dit makkelijke recept zet je een smakelijk, gezond en opvallend (bij)gerecht op tafel. Maak bootjes van in de oven geroosterde zoete aardappelen met ricotta-vulling. Heerlijk bij vlees, vis of salade.

Zoete aardappels zijn een echte superfood. Ze ondersteunen het immuunsysteem en dragen bij aan een gezonde huid. In tegenstelling tot zetmeelrijke aardappels, zorgen zoete aardappels vanwege de langzame koolhydraten voor een stabiele bloedsuikerspiegel.

Ingrediënten

  • 2 middelgrote zoete aardappelen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 lente-ui
  • 150 gram ricottazout
  • zout en peper naar smaak

Keukenhulpjes: bakpapier

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Maak de zoete aardappel schoon, snijd in de lengte doormidden en besprenkel met olijfolie. Rooster de aardappelen gedurende 25 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat enkele minuten afkoelen. Snijd in de tussentijd de lente-ui fijn.
  • Schep de zoete-aardappelpulp uit de helften met behulp van een lepel, zorg dat de schillen heel blijven. Meng de pulp met ricotta, lente-ui (houd wat apart om te garneren) en een snufje zout en peper. Schep het mengsel weer in de aardappelschillen en zet de bootjes gedurende 5 minuten in de oven. Haal uit de oven en garneer met lente-ui.

Bron: Nora French