Zoete-aardappelfrietjes
Recept voor 2 personen
30-60 minuten bereidingstijd
Wie kan er nu geen frietjes weerstaan? Deze versie gemaakt van zoete aardappel is niet alleen voedzamer dan de traditionele aardappelfrietjes, die vaak overladen zijn met ongezonde vetten. Hoewel de zoete aardappelfrietjes misschien iets zachter zijn dan hun tegenhangers, wordt dit ruimschoots goedgemaakt door hun verrukkelijke smaak!
Ingrediënten
- 2 el kokosolie (of olijfolie) voor het bakken
- 2 grote zoete aardappelen (circa 400 g)
- zout naar smaak
Bereiding van zoete-aardappelfrietjes
- Verwarm de oven voor tot 220 graden. Smelt 2 eetlepels kokosolie in een pan.
- Maak de zoete aardappels schoon (schillen hoeft niet) en snijd ze inplakken en daarna in reepjes (frietjes). Verdeel de frietjes over de bakplaat en meng met de gesmolten kokosolie. Meng met je handen om de kokosolie gelijkmatig te verdelen en bestrooi met zout.
- Bak de frietjes gedurende 25 minuten tot ze licht krokant zijn. Schep de frietjes halverwege de baktijd een keer om.
Bekijk naast onze zoete-aardappelfrietjes hier nog meer recepten van de Schaafsma Kliniek.
Bron: Nora French