Courgette-pizza

Recept voor 2 pizza’s
15-30 minuten bereidingstijd

Pizza is een geliefd gerecht bij velen! Met dit recept kun je eenvoudig een pizzabodem maken van courgette, eieren en amandelmeel. Deze wordt vervolgens bedekt met een smakelijke tomatensaus, gekruid naar smaak. Daarna kun je de bodem rijkelijk beleggen met jouw favoriete ingrediënten!

Ingrediënten

Pizza bodems

  • 2 courgettes
  • 1 handvol bieslook
  • 4 eieren
  • 100 g amandelmeel
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl zout

Saus

  • 1 ui
  • olijfolie voor het bakken
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el oregano
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak

Topping

  • 150 g geraspte kaas
  • 2 handenvol spinazie
  • 1 handvol verse basilicum

KEUKENHULPJES

  • Rasp
  • Bakpapier

Bereiding van courgette-pizza

  • Verwarm de oven voor tot 200 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  • Voor de pizzabodem rasp de courgettes grof en snijd de bieslook fijn. Meng de courgette met een vork in een kom met de eieren, amandelmeel, bieslook, kurkuma en zout. Verdeel het courgettemengsel over de twee bakplaten.
  • Maak met behulp van de achterkant van een eetlepel de vorm van een pizzabodem. Zet de bakplaten in de oven en bak gedurende 15 minuten.
  • Maak in de tussentijd de tomatensaus. Snijd de ui fijn, verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
  • Voeg de tomatenblokjes, oregano, zout en peper toe en laat 5 minuten sudderen.
  • Haal de bodems uit de oven en verdeel de tomatensaus erover. Beleg met kaas of een topping naar keuze en bak nog eens 10 minuten tot de pizzabodem aan de rand goudbruin kleurt en de kaas gesmolten is.
  • Haal uit de oven en garneer met spinazie en basilicum.

Bekijk naast onze courgette-pizza hier nog meer recepten van de Schaafsma Kliniek.

Bron: Nora French