Kippensoep

Recept voor 4 personen
60 minuten bereidingstijd

Hartverwarmend, rijk van smaak en genezend. Deze kippensoep is een balsem voor de ziel en een krachtige bondgenoot tegen verkoudheid, terwijl het tevens een impuls geeft aan je immuunsysteem. De unieke samenstelling van huisgemaakte kippenbouillon met verse groenten en knoflook werkt als een opkikker en brengt iedereen weer snel op de been.

Ingrediënten

  • 2 liter water
  • 1 scheutje azijn
  • 4-6 kip poten
  • 3 wortels
  • 1 knolselderij
  • 1 prei
  • 1 el zout
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handvol peterselie

Bereiding van kippensoep

  • Schenk het water en een scheutje azijn in een pan. Voeg de kippenpoten toe en kook gedurende 30 minuten. Dit is de basis voor de kippensoep.
  • Schil de knolselderij en snijd alle groenten in kleine stukjes. Haal de kippenpoten na 30 minuten uit de pan en laat even afkoelen. Voeg de gesneden groenten en het zout toe aan de kippenbouillon.
  • Verwijder het kippenvlees van de botten en snijd in stukjes. Voeg het vlees weer toe aan de bouillon met groenten. Laat de soep 30 minuten zachtjes koken.
  • Zet het vuur uit en voeg de geperste knoflook toe aan de soep. Serveer met fijngesneden peterselie.

Bekijk naast onze kippensoep hier nog meer recepten van de Schaafsma Kliniek.

Bron: Nora French