Vastzittende gewrichten? Dit zijn de symptomen
Niet soepel kunnen bewegen, vermoeidheid en een algehele verslechtering van de gezondheid: komt u dit bekend voor? Wellicht heeft u dan last van een blokkade in het gewricht. Bij beginnende pijnen zullen de alarmbellen nog niet direct afgaan, maar toch is het belangrijk om hier goed op te blijven letten. Blokkades kunnen jarenlang blijven sluimeren zonder dat u echt doorheeft dat er sprake is van een probleem. Hoe weet u of u last heeft van een blokkade en nog belangrijker: hoe lost u dit op? Hier leest u alles over blokkades in de gewrichten, de symptomen en de oplossingen.
Zo ontstaat een blokkade in je gewricht
Een blokkade vindt plaats in een van de gewrichten in uw lichaam. In de meeste gevallen is er echter sprake van blokkades in de rug of nek die kunnen uitstralen naar andere lichaamsdelen. Een gewricht bestaat normaal gesproken uit twee botten die bij elkaar worden gehouden door banden. Deze banden vormen een afgesloten kapsel rondom het gewricht. Bij een blokkade is het echter zo dat dit afgesloten kapsel klem komt te zitten tussen de twee botten. Deze blokkade kan onder andere ontstaan door overbelasting van de gewrichten of wanneer u bepaalde spieren verkeerd gebruikt. De ruimte tussen de twee botten verminderd, er ontstaat minder bewegingsvrijheid, met een blokkade als gevolg.
Vermoeidheid en andere symptomen
Het gevaar van een blokkade in uw gewricht is dat u er in het begin niet veel achter zal zoeken. Wellicht loopt u al jaren rond met een blokkade en worden de symptomen nu pas duidelijker. Waar kunt u een blokkade aan herkennen? U merkt dat u minder soepel en vloeiend kunt bewegen. Omdat andere spieren hierdoor moeten compenseren zal dit veel meer energie kosten en dit zorgt voor vermoeidheid. Een van de eerste symptomen die u dan ook zult ervaren is dat u sneller moe bent. Dit kan ook plaatselijk zijn: denkt u hier bijvoorbeeld aan vermoeidheid in de benen.
De gevolgen van een beknelling op een rij
Er zijn nog meer symptomen waar u last van kunt krijgen bij een blokkade. De beknelling van een gewricht zorgt niet alleen voor vermoeidheid, maar uw lichaam is ook gevoeliger voor ontstekingen aan gewrichten, zenuwen, pezen en slijmbeurzen. Deze klachten hebben een aantal vervelende symptomen, waaronder pijn, tintelingen maar ook krachtverlies. Een ander gevolg van een blokkade in het gewricht is scheefstand. Hierbij gaan, bijvoorbeeld bij een blokkade in het SI-gewricht, de onderste wervels scheef staan.
Dit zijn de gevolgen en symptomen van een beknelling:
- Vermoeidheid
- Stress
- Ontstekingen
- (Zenuw)pijn
- Scheef staan van gewrichten, o.a. de wervels
- Spierpijn
- Krachtverlies
Een veelvoorkomende blokkade: het SI gewricht
Het vastzitten van een gewricht komt op een aantal plaatsen voor in het lichaam, maar door het SI-gewricht ontstaan veruit de meeste klachten. Dit gewricht bevindt zich tussen het heiligbeen en het darmbeen en staat in nauwe verbinding met de wervelkolom in de onderrug. Het SI-gewricht is enorm sterk, maar kan ook overbelast worden. Dit gaat gepaard met pijn aan de onderrug, maar het kan ook uitstralen naar de benen of andere lichaamsdelen. Heeft u al langere tijd last van uw onderrug? Dan heeft u mogelijk last van een blokkade.
Klachten? Maak een afspraak bij de Schaafsma Kliniek
Lichamelijke klachten kunnen uw leven gaan beheersen, op een zeer negatieve manier. Kies voor een complete oplossing bij de Schaafsma Kliniek. We kijken niet alleen uitgebreid naar de klachten, maar zorgen ook voor een duidelijk beeld van de oorzaak. Op deze manier bent u verzekerd van de beste hulp. Neem contact met ons op en ervaar zelf de vele voordelen van persoonlijke aandacht van professionals.
Meer nieuws
Fysio voor reumapatiënt komende vier jaar vergoed
Schaafsma Kliniek geeft tips in boek van Cardioloog Dr. Wittekoek “Het Vrouwenhart”.
Snel resultaat? Eerst een doeltreffende diagnose.
Invloed van de zon op reuma en artrose.
Heup- of knieprothese in dagbehandeling.
Contractloos werken is hot onder fysiotherapeuten!
Gewrichtsklachten? Eerste 12 behandelingen vergoed.
Een deskundige second opinion.
Interview met ZIN over gezondheidsapps.
De kliniek die vitaliteit en medisch specialistische zorg samenbrengt
Heeft u klachten die uw dagelijks leven belemmeren? Bent u eerder in behandeling geweest, maar lukte het niet te achterhalen wat er écht aan de hand was? Schaafsma Kliniek voor Diagnostiek & Lijfstijl biedt medische diagnostiek, begeleiding en behandelingen zodat u elke dag gezond en zonder stress kunt leven.

Laat uw leven niet beperken door lichamelijke klachten. Kijk wat onze kliniek voor u kan betekenen.

Voeding is een belangrijk aandachtspunt van onze kliniek. Aangetoond is dat de juiste voeding fysieke en mentale klachten vermindert. Wij ondersteunen in een gezond en lekker voedingspatroon. Kijk hier wat wij daarin voor u kunnen betekenen

Stress kan leiden tot lichamelijke klachten. Schaafsma Kliniek voor Diagnostiek & Lijfstijl ondersteunt u in het omgaan met en tegengaan van stress gerelateerde klachten. Kijk hier wat wij voor u kunnen doen.
Schaafsma
Kliniek voor Diagnostiek en Lijfstijl
Hermesweg 15A
3741 GP Baarn
(Prescan gebouw)
+31 (0)346 - 78 50 42
info@schaafsmakliniek.nl
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
7.30 tot 19.30 uur
Zaterdag
8.00 tot 13.00 uur